Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!
infosec

Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!

Η Microsoft παραμένει στη κορυφή της λίστας των εταιρειών που επιλέγουν οι κακόβουλοι χρήστες να υποδυθούν όταν θέλουν να “ψαρέψουν”...
Read More
infosec

Bug στην εφαρμογή Google News χρησιμοποιεί μεγάλο όγκο των δεδομένων σας

Πριν από λίγο καιρό, η Google κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή, με το όνομα Google News, η οποία αντικατέστησε τα Google...
Read More
infosec

Οι εφαρμογές σας παρακολουθούν ακόμα και μετά την απεγκατάστασή τους

Έχετε παρατηρήσει ότι διαφημίσεις για εφαρμογές που έχετε απεγκαταστήσει εδώ και καιρό εμφανίζονται ακόμα στη συσκευή σας; Μια πρόσφατη αναφορά...
Read More
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
Latest Posts

Πρωτοποριακή εφαρμογή μας «ταξιδεύει» πίσω στο χρόνο

εφαρμογή

Η εφαρμογή που αποσκοπεί στο να «συγχωνεύσει το παρόν με το παρελθόν»

Τα μουσεία προσφέρουν στους επισκέπτες τους μια «γεύση» από το παρελθόν, ωστόσο οι στατικές αναπαραστάσεις πολλές φορές δεν αρκούν για να μεταδώσουν μια πλήρη εικόνα του πώς θα μπορούσε να είναι η ζωή στα αρχαία χρόνια.

Ένας αρχαιολόγος ελπίζει να καταφέρει να «συγχωνεύσει το παρόν με το παρελθόν» με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας και να προσφέρει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να… «ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο».Η εφαρμογή «Dead Men’s Eyes» τοποθετεί εικονικά κτίρια επάνω σε εικόνες από τον πραγματικό κόσμο, ενώ ένα ειδικό εξάρτημα (Dead Men’s Nose) εκπέμπει μυρωδιές προσθέτοντας μία ακόμη αίσθηση… από το παρελθόν στο περιβάλλον.
Η πρωτότυπη αυτή εφαρμογή και το hardware αναπτύχθηκαν από τον Dr Stuart Eve, επίτιμο επιστημονικό συνεργάτη στο Ινστιτούτο Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου UCL στο Λονδίνο (University College London).virtual

Η εφαρμογή Dead Men’s Eye χρησιμοποιεί το GPS ενός iPad για να επισημάνει τη θέση του χρήστη. Μόλις ο χρήστης κρατήσει το iPad σε τέτοια θέση ώστε η κάμερα να δείχνει προς τον ορίζοντα, οι εικονικές αναπαραστάσεις» παίρνουν τη θέση τους» στη θέση των πραγματικών εικόνων. Αυτές οι αναπαραστάσεις κινούνται και αλλάζουν σε πραγματικό χρόνο, καθώς ο χρήστης κινείται στον περιβάλλοντα χώρο.

virtual1
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, η εφαρμογή χρησιμοποιεί ένα μίγμα Unity3D gaming engine και τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας Vuforia, για να τοποθετεί τις εικονικές αναπαραστάσεις –οι οποίες βασίζονται σε αρχαιολογικά δεδομένα- στη σωστή θέση και προοπτική, ανάλογα με τη θέση που βρίσκεται ο χρήστης.

«Η επαυξημένη πραγματικότητα μας δίνει τη δυνατότητα να ρίξουμε μερικές ματιές στο παρελθόν, τις οποίες δε θα μπορούσαμε να βιώσουμε απλά επισκεπτόμενοι έναν αρχαιολογικό χώρο ή περπατώντας σε μια γειτονιά μιας πόλης ή σε ένα χωράφι στη μέση του πουθενά» εξήγησε ο ίδιος στη βρετανική εφημερίδα.

parelthon

«Αυτές οι ‘εμπειρίες’ μπορούν εύκολα να αναπαραχθούν μέσα σε ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας» πρόσθεσε ο ερευνητής, ωστόσο τόνισε ότι «δημιουργώντας μια ολόκληρη εμπειρία μέσα σε υπολογιστές, χρησιμοποιώντας ειδικά γυαλιά ή άλλο εξοπλισμό, κινδυνεύουμε να αποκοπούμε εντελώς από τον πραγματικό κόσμο και να δημιουργήσουμε ‘ζόμπι’ συνδεδεμένα με υπολογιστές, που αντί να ζουν στον πραγματικό κόσμο ΄ζουν’ σε έναν κόσμο εικονικό, αλληλεπιδρώντας μέσω υπολογιστών».

Πηγή: newsbeast.gr
Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *