ΑρχικήsecurityΠαραβίαση δεδομένων στην εταιρεία Advantage Dental

Παραβίαση δεδομένων στην εταιρεία Advantage Dental

Ένας εισβολέας απέκτησε πρόσβαση στα τέλη Φεβρουαρίου, σε εσωτερικές πληροφορίες συνδρομής πάνω από 151.000 ασθενών της Advantage Dental, μιας εταιρείας στο Redmond, η οποία εξυπηρετεί ασθενείς χαμηλού εισοδήματος σε περισσότερες από 30 κλινικές στο Όρεγκον των Η.Π.Α., όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.

Advantage Dental
Σύμφωνα με την Advantage Dental, υπάρχει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα ονόματα των ασθενών, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, διευθύνσεις κατοικίας, αριθμούς τηλεφώνου και τις ημερομηνίες γέννησης, αλλά όχι σε λεπτομέρειες θεραπείας, πληρωμών ή άλλων οικονομικών δεδομένων.

Ένα κακόβουλο λογισμικό (malware) απέσπασε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του υπολογιστή κάποιου εργαζομένου γεγονός που επιτρέπει την πρόσβαση στη βάση δεδομένων των μελών, η οποία είναι ξεχωριστή από τη βάση δεδομένων που περιέχει οικονομικές και ιατρικές πληροφορίες.

Ο εισβολέας είχε πρόσβαση σε πληροφορίες συνεχώς για τρεις ημέρες, από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 26 Φεβρουαρίου. Οι ειδικοί πληροφορικής της εταιρείας Advantage Dental κατήγγειλαν την παράνομη πρόσβαση αμέσως μετά την ανακάλυψη του συμβάντος.

Κανένας από τους ασθενείς δεν έχει αναφέρει ότι τα δεδομένα του χρησιμοποιήθηκαν για παράνομη δραστηριότητα. Η εταιρεία προέβη στις απαραίτητες αλλαγές ασφαλείας σε όλες τις κλινικές και τα κεντρικά γραφεία στο Redmond ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω διαρροή δεδομένων.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS