ΑρχικήsecurityΠιο ασφαλή τα Windows από τα Mac OS X σύμφωνα με έκθεση...

Πιο ασφαλή τα Windows από τα Mac OS X σύμφωνα με έκθεση της NVD

Mac OS X

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της NVD, το Apple Mac OS X είναι το ευπαθέστερο λειτουργικό σύστημα για το 2014 με 147 νέα αδύναμα σημεία ασφαλείας, ενώ τα Windows για πρώτη φορά φέρονται ως πιο ασφαλή από τα υπόλοιπα λειτουργικά.

Το δεύτερο πιο ευπαθές λειτουργικό είναι το iOS, επίσης της Apple. Eντύπωση προκαλεί ότι από τη λίστα λείπει το Android.

Στη τρίτη θέση εμφανίζεται ο πυρήνας του Linux [όχι κάποια συγκεκριμένη διανομή] και ακολουθούν τα Windows Server και οι υπόλοιπες εκδόσεις των Windows.

Ξαφνικά, ανατρέπεται από που χρόνια όλοι γνώριζαν, ότι Mac OS X και Linux [λειτουργικά που βασίζονται στο Unix] είναι πιο ασφαλή από τα Windows.

Στον παρακάτω πίνακα, εμφανίζονται τα τρωτά σημεία που αναφέρθηκαν το 2014 για τα λειτουργικά συστήματα, με τα Windows 8 και Windows 8.1 να βρίσκονται χαμηλά στις θέσεις 7 και 8 αντίστοιχα.

Συνολικά, στη στη βάση της NVD το 2014 καταχωρήθηκαν 7038 νέα αδύναμα σημεία ασφαλείας [4794 το 2013], όπου το 80% από αυτά αναφέρθηκαν από εφαρμογές third-party, το 13% στα λειτουργικά συστήματα και το 4% σε hardware.

Τέλος, η NVD [National Vulnerability Database], είναι η κρατική υπηρεσία συλλογής πληροφοριών ασφαλείας για λειτουργικά συστήματα των ΗΠΑ.

most-vulnerable-os

 

Η πλήρης  έκθεση της NVD για το 2014

 

Πηγή: gr.pcmag.com

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS