ΑρχικήsecurityΗ Sony αντεπιτίθεται με υπερφόρτωση των διακομιστών αντιγράφων ταινιών

Η Sony αντεπιτίθεται με υπερφόρτωση των διακομιστών αντιγράφων ταινιών

Sony

Αμφιλεγόμενες πρακτικές του παρελθόντος φέρεται να χρησιμοποιεί ξανά η Sony, για να εμποδίσει αυτή τη φορά τον εντοπισμό κρίσιμων όπως λέγεται εγγράφων για συμφωνίες με τηλεοπτικά δίκτυα περί πνευματικών δικαιωμάτων, πληρωμές ηθοποιών, προϋπολογισμούς ταινιών και πολλά άλλα που κρύβονται στα 100 terrabyte που υπέκλεψαν οι άγνωστοι «Φύλακες της Ειρήνης» στα τέλη Νοεμβρίου από το εσωτερικό δίκτυο της Sony Pictures.

[alert variation=”alert-info”]Παλαιότερα, όταν δισκογραφικές εταιρείες και παραγωγοί κινηματογραφικών ταινιών έβλεπαν ως τεράστια απειλή την διάθεση αντιγράφων περιεχομένου με copyright στο Ίντερνετ, είχε γίνει γνωστή η τακτική που υιοθέτησε η Sony. Η αποκάλυψη έγινε μετά από χτύπημα των επονομαζόμενων MediaDefender-Defenders, οι οποίοι υπέκλεψαν μηνύματα εκατοντάδων MB από την MediaDefender, την εταιρεία που προσπαθούσε να ανακόψει το μη εξουσιοδοτημένο κατέβασμα τραγουδιών και ταινιών από το Διαδίκτυο για λογαριασμό δισκογραφικών εταιρειών και στούντιο του Χόλιγουντ. Από τα e-mail αυτά είχε γίνει τότε γνωστό ότι η εταιρεία είχε στήσει μυστικά έναν δικτυακό τόπο-παγίδα στον οποίο καλούσε τους επισκέπτες να ανεβάζουν βίντεο με σκοπό να εντοπίσει ποιοι ήταν εκείνοι που διοχέτευαν στο Διαδίκτυο περιεχόμενο που καλύπτεται από copyright. H MediaDefender το αρνήθηκε, ωστόσο ένα τουλάχιστον e-mail αποκάλυπτε ότι συζητήθηκε η χρήση ενός δικτυακού τόπου (του Miivi.com) για την αδιόρατη μεταφορά λογισμικού σε υπολογιστές χρηστών που θα μεταβίβαζε και θα πλημμύριζε με κάλπικα αρχεία τα δίκτυα file sharing. Έτσι, οι χρήστες torrents βρέθηκαν να επιχειρούν επί ώρες να κατεβάσουν τα αρχεία αυτά, νομίζοντας ότι πρόκειται για ταινίες.[/alert]

Τώρα, το re/code αποκαλύπτει, επικαλούμενο δύο πρόσωπα προσκείμενα στην Sony, ότι, το στούντιο επιχειρεί να φέρει ένα πλήγμα στους δικτυακούς τόπους που έγινε γνωστό ότι διατίθενται οι ταινίες και τα δεδομένα της. Αυτή τη φορά όμως, η μέθοδος που επέλεξε είναι οι επιθέσεις της κατανεμημένης επίθεσης άρνησης παροχής υπηρεσιών (DDoS). Δηλαδή, η Sony λέγεται ότι επιχειρεί να καταστήσει τους δικτυακούς αυτούς τόπους απροσπέλαστους -μεταξύ των οποίων όχι μόνο τα torrents site αλλά και το PasteBin-, λόγω φόρτου από αιτήματα εικονικών όμως χρηστών στην Ασία, χρησιμοποιώντας μάλιστα τις μισθωμένες υπηρεσίες της Amazon από τα κέντρα της σε Σιγκαπούρη και Τόκιο.

Εν τω μεταξύ, στις 10 Δεκεμβρίου 2014 ο δικτυακός τόπος ανταλλαγής αρχείων Pirate Bay, καθώς και τα πολυάριθμα αντίγραφά του σε όλο τον κόσμο, παραμένουν εκτός λειτουργίας έπειτα από την κατάσχεση διακομιστών στη Σουηδία.

Πηγή: tech.in.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS