ΑρχικήSecurityΗ επίθεση στη Sony από ξενοδοχείο της Ταϋλάνδης

Η επίθεση στη Sony από ξενοδοχείο της Ταϋλάνδης

Sony

Οι hackers που δημοσίευσαν ευαίσθητες πληροφορίες, από τους υπολογιστές της Sony Pictures Entertainment (SPE), φαίνεται να χρησιμοποίησαν σύνδεση υψηλής ταχύτητας από δίκτυο Internet ξενοδοχείου πέντε αστέρων, στην Μπανγκόκ, της Ταϊλάνδης, ώστε να βγάλουν τα δεδομένα online, σύμφωνα με άτομο που ασχολείται με την έρευνα του περιστατικού.

Οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίζουν τη σύνδεση, στο ξενοδοχείο St. Regis, αλλά είναι αβέβαιο εάν οι hackers, ενεργώντας υπό την επωνυμία «Οι Φύλακες της Ειρήνης» (GOP), νοίκιασαν δωμάτιο, ή αν χρησιμοποίησαν το lobby του ξενοδοχείου, ή αν ακόμη έσπασαν το δίκτυο από μια απομακρυσμένη τοποθεσία, όπως αναφέρει η Bloomberg.

Η διαρροή παρουσιάστηκε στις αρχές του μήνα και αφορά τα έγγραφα που περιέχουν προσωπικά δεδομένα για 47.000 άτομα, μεταξύ των οποίων υπαλλήλους της Sony, συνεργάτες και αστέρες του Χόλυγουντ, όπως ο Σιλβέστερ Σταλόνε.

Ό, τι αφορά την ταυτότητα των δραστών, αυτό εξακολουθεί να παραμένει άγνωστο. Ωστόσο, οι ερευνητές πήραν στοιχεία από την ανάλυση ενός malware (ονομάστηκε WIPALL από την Trend Micro και Destover από Kaspersky) που το βρήκαν στα συστήματα της Sony, και όλα δείχνουν προς τη Βόρεια Κορέα, η οποία επισήμως αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στην επίθεση της Κυριακής.

Περισσότερα στοιχεία που δείχνουν προς Ταϊλάνδη είναι η αρχική θέση της διαρροής δεδομένων από μια διεύθυνση IP, που ανήκει σε ένα Πανεπιστήμιο της χώρας και χρησιμοποιήθηκε στην επικοινωνία του malware με τη GOP.

Εκτός από το όνομα της ομάδας, με το οποίο οι hackers προωθούσαν τους εαυτούς τους, δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με τα μέλη. Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας έχουν κάνει τις εικασίες τους για το ποιος μπορεί να χορηγεί τιε δραστηριότητες της ομάδας και έχουν επισημάνει ομοιότητες με άλλες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από την ομάδα του DarkSeoul, και πιστεύεται ότι είναι συνδεδεμένη με τη Βόρεια Κορέα.

Μετά την ανάλυση του malware που χρησιμοποιήθηκε στη περίπτωση της Sony, ανακάλυψαν και άλλες τεχνικές ομοιότητες με τη Shamoon, μια ομάδα που επιτέθηκε στην Aramco, μια εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας που ασχολείται με το πετρέλαιο.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS