Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 12:41
Αρχική security Το Darknet το διαδίκτυο των εγκληματιών έφτασε και στην Ελλάδα

Το Darknet το διαδίκτυο των εγκληματιών έφτασε και στην Ελλάδα

Darknet

– Πληρώνουν χιλιάδες ευρώ και δολάρια για να βλέπουν μέχρι και δολοφονίες μικρών παιδιών 

– Ο χρήστης του Darknet είναι ανώνυμος κι αν ακόμα ανακαλυφθεί η ταυτότητά του είναι αλλοιωμένη

– Βαρόνοι της κόκα έχουν ειδικούς λογαριασμούς και κλείνουν μέσα από εκεί συμφωνίες εκατομμυρίων

– Δύο έλληνες στην Πάτρα εντοπίστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με το αρρωστημένο υλικό

Δυστυχώς μία από τις πλέον σκοτεινές πτυχές του internet έφτασε και στην Ελλάδα και μάλιστα με την πιο σκληρή του μορφή. Ο λόγος για το Darknet, ένα ‘μυστικό διαδίκτυο”, που δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90’ από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, προκειμένου να εξασφαλίζεται η μυστικότητα των συνομιλιών στα πλοία του στόλου των ΗΠΑ που ταξίδευαν σε ολόκληρο το κόσμο.

Ήταν και παραμένει ένα παράλληλο με το ίντερνετ δίκτυο, το οποίο “σβήνει” αυτόματα την ταυτότητα του χρήστη. Ωστόσο πολύ γρήγορα αυτό το “σκοτεινό” διαδικτυακό κόσμο, ανακάλυψαν οι παράνομοι σε ολόκληρο το κόσμο, με αποτέλεσμα να περάσει στα χέρια οργανωμένων εγκληματικών οργανώσεων και διακινητών παράνομων υλικών, ακόμα και πυρηνικών αποβλήτων.

Πλέον το “σκοτεινό διαδίκτυο”, έχει εξελιχθεί σε ένα παράλληλο κόσμο. Τον κόσμο της παρανομίας, καθώς πρόκειται πια για το επίσημο διαδικτυακό τόπο των παρανόμων.

Ο χρήστης του Darknet, είναι ανώνυμος, καθώς η ταυτότητα του υπολογιστή του, το ID δηλαδή, δεν είναι φανερό. Ακόμα και εάν κάποιος ανακαλύψει την ταυτότητα του υπολογιστή του που “περιπλανήθηκε” στο “σκοτάδι”, η πραγματική ταυτότητα του χρήστη είναι αλλοιωμένη με αποτέλεσμα την απόλυτη ανωνυμία.

Οι μαφιόζοι των ΗΠΑ και κυρίως η Ιταλική Μαφία που δραστηριοποιείται στην Αμερική, πολύ γρήγορα έκανε “εικόνισμα” το “Darknet”, και οι πληρωμένοι εκτελεστές της εγκληματικής οργανώσεις, άρχισαν να κλείνουν τα “συμβόλαια θανάτου” διεθνώς μέσω του “σκοτεινού κόσμου”, διατηρώντας απόλυτα την ανωνυμία τους.

Οι “βαρόνοι” της κόκας έχουν πια ειδικούς λογαριασμούς στο “Darknet” και κλείνουν συμφωνίες εκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση κόκας, ενώ οι διακινητές παιδικού πορνό βρήκαν το απόλυτο εργαλείο για να πουλάνε το νοσηρό προϊόν τους.

Στο “Darknet” βρίσκεις ακόμα και υλικό με δολοφονίες παιδιών, αρκεί να έχει μερικές δεκάδες, εκατοντάδες ευρώ η δολάρια για να αγοράσεις το υλικό και πάντα με την ανωνυμία σου εξασφαλισμένη.

 

Οι έρευνες στην Πάτρα που προκαλούν φρίκη

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε τις πρώτες συλλήψεις στην Ελλάδα χρηστών του DARKNET, του “σκοτεινού διαδικτύου” δηλαδή, όπου διακινούνται βιασμοί, κακοποιήσεις, ακόμα και δολοφονίες παιδιών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έπειτα από κοινή επιχείρηση του FBI, της Europol και βέβαια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν στην Πάτρα, δυο άνδρες ηλικίας 33 και 35 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν ανοίξει λογαριασμό στο “Darknet”, δηλαδή στο “ανώνυμο διαδίκτυο” και διακινούσαν υλικό παιδική πορνογραφίας, κυρίως με κακοποιήσει ανηλίκων ακόμα και βρεφών.

Ο εντοπισμός των δυο Πατρινών, έγινε έπειτα από μεγάλη επιχείρηση που έχει εξαπολύσει εδώ και μήνες το FBI, σε συνεργασία με την Europol στο “ανώνυμο” η σκοτεινό” διαδίκτυο, για την διερεύνηση “συμβολαίων θανάτου” της Αμερικάνικης Μαφίας, σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Διερευνώντας λοιπόν αυτή την υπόθεση οι δυο υπηρεσίες, “έπεσαν” επάνω σε ιστοσελίδα του “σκοτεινού διαδικτύου” στην οποία διακινούνταν ιδιαίτερα σκληρό παιδικό πορνό, με κακοποιήσει παιδιών ακόμα και δολοφονίες.

Δυο από τους διακινητές του υλικού, οι οποίοι μάλιστα διατηρούσαν λογαριασμό σε αυτή τη “σκοτεινή” ιστοσελίδα, ήταν Έλληνες, καθώς διαπιστώθηκε μετά από πολλές αναλύσεις ότι το σήμα των δυο χρηστών “έβγαινε” από τη χώρα μας.

Αμέσως κλιμάκιο Αστυνομικών της Δίωξης έφθασε στην Αχαϊκή πρωτεύουσα και με τα “λαπ τοπ” ανά χείρας, κατάφεραν να εντοπίσουν το στίγμα των δυο δραστών και να φθάσουν τελικά στα σπίτια τους, αλλά και στους χώρους εργασίας τους, καθώς είναι και οι δυο ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Gaia-X: η νέα πλατφόρμα cloud computing της Ευρώπης

Φαίνεται ότι η Ευρώπη αποφάσισε να απαλλαγεί από την Αμερική σε ότι αφορά τις υπηρεσίες cloud computing, δημιουργώντας το «Gaia-X».

CPA Canada: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 329,000 άτομα

Ο οργανισμός Chartered Professional Accountants of Canada (CPA) αποκάλυψε ότι το site CPA Canada παραβιάστηκε από hackers,...

Η τεχνολογία με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί διαιωνίζει τον ρατσισμό

Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες καταρρέουν κάτω από το βάρος δύο πανδημιών: τον COVID -19 και την αστυνομική βαρβαρότητα. Και οι δύο προκαλούν...

Tycoon ransomware: Σε κίνδυνο Windows και Linux υπολογιστές!

Ένα νέο ransomware, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, στοχεύει συστήματα Windows και Linux. Το ransomware ονομάζεται Tycoon και είναι...

Τα νέα iPad Pro της Apple με σύνδεση 5G, A14X τσιπ και Mini-LED οθόνη!

Η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro με το Α14Χ τσιπ, σύνδεση 5G, και οθόνη Mini-LED στο πρώτο μισό του...

Cisco: Σφάλματα σε IOS router επιτρέπουν πλήρη παραβίαση συστημάτων

Η Cisco αποκάλυψε τέσσερα κρίσιμα σφάλματα ασφαλείας που επηρεάζουν τον εξοπλισμό των router που χρησιμοποιούν τα IOS XE και IOS λογισμικά της....

Linux Greenie: Κυκλοφόρησε η έκδοση 20.04 με νέο desktop

Το Greenie Linux, είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο ubuntu, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για χρήστες που...

Zoom: Σφάλματα επιτρέπουν την παραβίαση συστημάτων συμμετεχόντων!

Ερευνητές ασφαλείας από την Cisco Talos ανακάλυψαν δύο σφάλματα στη δημοφιλή εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom, τα οποία μπορούν να επιτρέψουν σε έναν κακόβουλο...

Η ανίχνευση του “Incognito mode” δεν έχει διορθωθεί ακόμη από τον Chrome

Τα website εξακολουθούν να είναι σε θέση να εντοπίζουν πότε ένας επισκέπτης χρησιμοποιεί τη λειτουργία Incognito mode του Chrome, παρά τις προσπάθειες...

Snapchat: Σταματάει να προωθεί περιεχόμενο του Donald Trump!

Το Snapchat σταματάει να προωθεί περιεχόμενο του Προέδρου Donald Trump στη ροή «Discover» της εφαρμογής! Σύμφωνα με τις δηλώσεις της εταιρίας, καταλαβαίνουμε...