ΑρχικήinetΦοιτητές ιατρικής του ΑΠΘ εμπλουτίζουν το υλικό της Wikipedia

Φοιτητές ιατρικής του ΑΠΘ εμπλουτίζουν το υλικό της Wikipedia

Wikipedia

Στον εμπλουτισμό της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia (Βικιπαίδεια) συμβάλουν φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, μέσω μιας καινοτόμου μεθόδου διδασκαλίας που εφαρμόζεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του μαθήματος Ιατρικής Εκπαίδευσης.

Περισσότερα από 50 άρθρα Ελλήνων φοιτητών του μαθήματος Ιατρικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ έχουν συμπεριληφθεί στην Wikipedia, καθώς στο πλαίσιο της εργασίας των φοιτητών γίνεται μετάφραση ιατρικών λημμάτων στα ελληνικά τα οποία στη συνέχεια ενσωματώνονται στην ελληνική ιατρική ορολογία. Οι φοιτητές σχηματίζουν ομάδες δύο-τριών ατόμων για να δουλέψουν στο ίδιο λήμμα, με αποτέλεσμα την καλύτερη ποιότητα των μεταφρασμένων λημμάτων.

Η προσπάθεια ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές του Wikipedia Education Program και αποτελεί σημαντικό σταθμό για τη μελλοντική επέκταση και λειτουργία παρόμοιων προγραμμάτων και σε άλλες σχολές και πανεπιστήμια της Ελλάδας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της εκπαίδευσης. Η παραπάνω προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με την ελληνική κοινότητα χρηστών Wikimedia (Wikimedia Community User Group Greece) και την ελληνική Βικιπαίδεια.

Η Βικιπαίδεια ή Wikipedia είναι ένα συλλογικό εγκυκλοπαιδικό εγχείρημα που έχει συσταθεί στο Διαδίκτυο, είναι παγκόσμιο, καινοτόμο και πολύγλωσσο και έχει ως στόχο να παρέχει ελεύθερα επαναχρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο, με αντικειμενικά και επαληθεύσιμα στοιχεία, που ο καθένας μπορεί να τροποποιήσει και να βελτιώσει.

[wdca_ad id=”73827″ ]

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιατρικής Εκπαίδευση αύριο (20 Νοεμβρίου 2014) και ώρες 17.00 – 19.00, θα πραγματοποιηθούν δύο ομιλίες, στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ με θέματα:

* «Ιατρική εκπαίδευση και Wikipedia» με ομιλητή τον Διαχειριστή της Ελληνικής Wikipedia, Κώστα Σταμπούλη.

* Ιατρικές Εγκυκλοπαίδειες στην εποχή του σημασιολογικού ιστού: το νόημα της DBpedia», με ομιλητή τον Χαράλαμπο Μπράτσα, Σύμβουλο της Μονάδας Σημασιολογικού Ιστού του ΑΠΘ και πρόεδρο του Open Knowledge Foundation – Greece.

Πηγή: imerisia.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS