ΑρχικήsecurityΣυνελήφθησαν πρώην εργαζόμενοι εταιρείας πιστωτικών καρτών για εκβιασμό

Συνελήφθησαν πρώην εργαζόμενοι εταιρείας πιστωτικών καρτών για εκβιασμό

leumicard

Οκτώ άνδρες συνελήφθησαν στο Ισραήλ και την Ταϊλάνδη καθώς προσπάθησαν να αποσπάσουν χρήματα από την τράπεζα που εργάζονταν προηγουμένως, απειλώντας πως θα πουλήσουν χρηματοοικονομικές πληροφορίες εκατομμυρίων πελατών.

Οι πρώην υπάλληλοι εργάζονταν για την Leumi Card, μία από τις κορυφαίες εταιρείες πιστωτικών καρτών στο Ισραήλ. Ο επικεφαλής της ομάδας έχει αναγνωριστεί και είναι ο Eliran Rosnis, ο οποίος ζούσε στην Ταϊλάνδη για το μεγαλύτερο μέρος του έτους.

Περίπου δύο εβδομάδες πριν, επικοινώνησε με τη διαχείριση της Leumi Card και είπε ότι πριν αποχωρήσει από την εταιρεία, αντέγραψε τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών εκατομμυρίων πελατών, τα οποία θα πουλούσε στη μαύρη αγορά, εάν δεν καταβληθούν εκατομμύρια σέκελ (shekels) σε αντάλλαγμα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πληροφορίες αυτές δεν θα προκαλούσαν κίνδυνο εξαπάτησης των πελατών της, διότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κλωνοποίηση καρτών ή για online συναλλαγές.

Ακριβώς όπως και στην περίπτωση της παραβίασης στην HSBC Τράπεζα της Τουρκίας, τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην μαγνητική ταινία της κάρτας και ο κωδικός ασφαλείας της κάρτας (CVV ή CVC) δεν ελήφθησαν από τον κλέφτη. Οι κλεμμένες πληροφορίες αφορούσαν σε ονόματα, αριθμούς καρτών και αριθμούς ταυτότητας, στοιχεία τα οποία δεν επαρκούσαν για κακόβουλη χρήση.

“Είναι σημαντικό για μένα να τονίσω ότι δεν υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης ζημίας οποιουδήποτε είδους προς τους πελάτες μας”, δήλωσε στη Jerusalem Post ο Διευθύνων Σύμβουλος της Leumi Card, Hagai Heller.

Η σχετική δημοσίευση στο Διαδίκτυο ενημερώνει ότι ο ύποπτος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Ισραήλ την Κυριακή το πρωί, χρησιμοποίησε το Tor (The Onion Router) για να εξασφαλίσει την ανωνυμία της τοποθεσίας του, όταν επικοινώνησε με την Leumi Card.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS