Κυριακή, 31 Μαΐου, 23:06
Αρχική security Ένα βήμα για την αντιμετώπιση απάτης μέσω πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ

Ένα βήμα για την αντιμετώπιση απάτης μέσω πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ

credit-cards

Καθώς η εποχή για τα εορταστικά ψώνια πλησιάζει και κατόπιν της τολμηρής κίνησης του προέδρου Ομπάμα να απαιτήσει οι  πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες που εκδίδονται για την κυβέρνηση, να είναι εξοπλισμένες με το νέο chip και την τεχνολογία PIN που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των φαινομένων εξαπάτησης, τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της Gallup υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη ανάληψης δράσης για την προστασία των αμερικανών καταναλωτών από τους αυξανόμενους κινδύνους κλοπής ταυτότητας.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι οι Αμερικανοί ανησυχούν βαθύτατα για τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες παραβιάσεις δεδομένων σε ορισμένα από τα πιο γνωστά δίκτυα πωλήσεων και τις τράπεζες, δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι φόβοι αυξάνονται μεταξύ των καταναλωτών.

Στην πραγματικότητα, το hacking κατατάσσεται ως κορυφαία ανησυχία μεταξύ των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, ξεπερνώντας κατά πολύ άλλα εγκλήματα για τα οποία ρωτήθηκαν οι συμμετέχοντες. Η Gallup διαπίστωσε ότι το 69% τωνερωτηθέντων δήλωσε ότι η κλοπή των στοιχείων της πιστωτικής τους κάρτας από χάκερς, αποτελούσε για αυτούς μια συχνή ή περιστασιακή ανησυχία.

Περισσότεροι από ένας στους τέσσερις Αμερικανούς που ερωτήθηκαν είπε ότι έχει πέσει θύμα κλοπής στοιχείων πιστωτικής κάρτας από χάκερς το τελευταίο έτος, την οποία είχε χρησιμοποιήσει σε ένα κατάστημα, καθιστώντας την πιο συχνή μορφή εγκληματικότητας που έχει βιώσει, μεταξύ των εννέα εγκλημάτων που περιλαμβάνονται στη δημοσκόπηση. Η υψηλή συχνότητα του συγκεκριμένου εγκλήματος είναι συνάρτηση τόσο της συνεχούς αυξανόμενης τεχνογνωσίας των χάκερς όσο και της ξεπερασμένης, εύκολα παραβιάσιμης τεχνολογίας των πιστωτικών καρτών που διανέμονται από τις τράπεζες και τις εταιρείες.

Οι αμερικανοί καταναλωτές αντιμετωπίζουν αυξανόμενες απειλές για την οικονομική τους ασφάλεια, που είναι πιο διαδεδομένες και πιο εξελιγμένες από ποτέ. Η διεισδυτικότητα του hacking και η ανεπάρκεια τεχνολογικής ασφάλειας έχει καταστήσει κάθε Αμερικανό ως ένα πιθανό θύμα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να να αναβαθμίσουν το κατά τα άλλα επισφαλές σύστημα ασφάλειας των πιστωτικών καρτών και εφαρμόσει την τεχνολογία του chip και PIN.

Σε αυτό το πλαίσιο, το εκτελεστικό διάταγμα του Προέδρου Ομπάμα αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά αν δεν γίνουν τα ανάλογα βήματα από τη βιομηχανία τραπεζικών και πιστωτικών καρτών, οι καταναλωτές θαεξακολουθούν να εκτίθενται στην αυξανόμενη απειλή της κλοπής ταυτότητας.

Οι χάκερς θα συνεχίσουν αναμφίβολα να επιδιώκουν νέες μεθόδους επιθέσεων και αυτό σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει λάβουν σοβαρά υπόψη την ανάληψη δράσης για την προστασία των καταναλωτών και της οικονομίας. Οι αμερικανικές τράπεζες και οι εκδότες πιστωτικών καρτών θα πρέπει επίσης να λάβουν υπόψη τους τα δεδομένα της δημοσκόπησης και να εκλάβει τα αποτελέσματά της ως ένα εγερτήριο κάλεσμα ώστε να επενδύσουν και να κανονισμούς ασφαλείας, όπως είναι η τεχνολογία του chip και PIN.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.