ΑρχικήsecurityΈνα βήμα για την αντιμετώπιση απάτης μέσω πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ

Ένα βήμα για την αντιμετώπιση απάτης μέσω πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ

credit-cards

Καθώς η εποχή για τα εορταστικά ψώνια πλησιάζει και κατόπιν της τολμηρής κίνησης του προέδρου Ομπάμα να απαιτήσει οι  πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες που εκδίδονται για την κυβέρνηση, να είναι εξοπλισμένες με το νέο chip και την τεχνολογία PIN που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των φαινομένων εξαπάτησης, τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της Gallup υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη ανάληψης δράσης για την προστασία των αμερικανών καταναλωτών από τους αυξανόμενους κινδύνους κλοπής ταυτότητας.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι οι Αμερικανοί ανησυχούν βαθύτατα για τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες παραβιάσεις δεδομένων σε ορισμένα από τα πιο γνωστά δίκτυα πωλήσεων και τις τράπεζες, δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι φόβοι αυξάνονται μεταξύ των καταναλωτών.

Στην πραγματικότητα, το hacking κατατάσσεται ως κορυφαία ανησυχία μεταξύ των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, ξεπερνώντας κατά πολύ άλλα εγκλήματα για τα οποία ρωτήθηκαν οι συμμετέχοντες. Η Gallup διαπίστωσε ότι το 69% τωνερωτηθέντων δήλωσε ότι η κλοπή των στοιχείων της πιστωτικής τους κάρτας από χάκερς, αποτελούσε για αυτούς μια συχνή ή περιστασιακή ανησυχία.

Περισσότεροι από ένας στους τέσσερις Αμερικανούς που ερωτήθηκαν είπε ότι έχει πέσει θύμα κλοπής στοιχείων πιστωτικής κάρτας από χάκερς το τελευταίο έτος, την οποία είχε χρησιμοποιήσει σε ένα κατάστημα, καθιστώντας την πιο συχνή μορφή εγκληματικότητας που έχει βιώσει, μεταξύ των εννέα εγκλημάτων που περιλαμβάνονται στη δημοσκόπηση. Η υψηλή συχνότητα του συγκεκριμένου εγκλήματος είναι συνάρτηση τόσο της συνεχούς αυξανόμενης τεχνογνωσίας των χάκερς όσο και της ξεπερασμένης, εύκολα παραβιάσιμης τεχνολογίας των πιστωτικών καρτών που διανέμονται από τις τράπεζες και τις εταιρείες.

Οι αμερικανοί καταναλωτές αντιμετωπίζουν αυξανόμενες απειλές για την οικονομική τους ασφάλεια, που είναι πιο διαδεδομένες και πιο εξελιγμένες από ποτέ. Η διεισδυτικότητα του hacking και η ανεπάρκεια τεχνολογικής ασφάλειας έχει καταστήσει κάθε Αμερικανό ως ένα πιθανό θύμα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να να αναβαθμίσουν το κατά τα άλλα επισφαλές σύστημα ασφάλειας των πιστωτικών καρτών και εφαρμόσει την τεχνολογία του chip και PIN.

Σε αυτό το πλαίσιο, το εκτελεστικό διάταγμα του Προέδρου Ομπάμα αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά αν δεν γίνουν τα ανάλογα βήματα από τη βιομηχανία τραπεζικών και πιστωτικών καρτών, οι καταναλωτές θαεξακολουθούν να εκτίθενται στην αυξανόμενη απειλή της κλοπής ταυτότητας.

Οι χάκερς θα συνεχίσουν αναμφίβολα να επιδιώκουν νέες μεθόδους επιθέσεων και αυτό σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει λάβουν σοβαρά υπόψη την ανάληψη δράσης για την προστασία των καταναλωτών και της οικονομίας. Οι αμερικανικές τράπεζες και οι εκδότες πιστωτικών καρτών θα πρέπει επίσης να λάβουν υπόψη τους τα δεδομένα της δημοσκόπησης και να εκλάβει τα αποτελέσματά της ως ένα εγερτήριο κάλεσμα ώστε να επενδύσουν και να κανονισμούς ασφαλείας, όπως είναι η τεχνολογία του chip και PIN.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS