ΑρχικήsecurityΕπίθεση hacking δέχτηκε η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ - Διέρρευσαν τα στοιχεία...

Επίθεση hacking δέχτηκε η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ – Διέρρευσαν τα στοιχεία εκατομμυρίων πελατών

us-postal-service

Άγνωστοι εισβολείς κατάφεραν να  παραβιάσουν τα υπολογιστικά συστήματα της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (USPS), αποκτώντας μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα υπαλλήλων και πελατών.

 

Εκτεταμένες έρευνες πραγματοποιούνται από την USPS, σε συνεργασία με το FBI και άλλους ομοσπονδιακούς φορείς, για την ανάλυση του συμβάντος.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες διαθέσιμες, εκτός από το είδος των δεδομένων που διέρρευσαν, στα οποία περιλαμβάνονται προσωπικά στοιχεία υπαλλήλων και πελατών.

Εκατομμύρια άτομα επηρεάζονται από την επίθεση

Σε δήλωσή του, ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της USPS, David Partenheimer, ανέφερε ότι στην περίπτωση των εργαζομένων, οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, διευθύνσεις, ημερομηνίες έναρξης και λήξης της χρονικής περιόδου ασφάλισης, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης.

Τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πελατών έχουν επίσης εκτεθεί, καθώς η εισβολή επηρέασε το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας. Οι πελάτες που είχαν επικοινωνήσει με την USPS στο διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως και 16 Αυγούστου έχουν επηρεαστεί, ενώ ονόματα, διευθύνσεις, αριθμοί τηλεφώνου, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες προσωπικές πληροφορίες των πελατών, βρίσκονται στα χέρια των εισβολέων.

Η Ταχυδρομική Υπηρεσία δεν έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που επηρεάστηκαν από την επίθεση, αλλά σύμφωνα με το CNN, τα στοιχεία περισσότερων από 750.000 εργαζομένων και συνταξιούχων, καθώς και τα στοιχεία περίπου 2.9 εκατομμυρίων πελατών, έχουν τεθεί σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της USPS, οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται από την επίθεση θα λάβουν δωρεάν υπηρεσίες παρακολούθησης των λογαριασμών τους για ένα έτος.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα κλαπέντα στοιχεία έχουν χρησιμοποιηθεί για φαύλους σκοπούς.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS