ΑρχικήsecurityΠαραβίαση δεδομένων πελατών στο Ινστιτούτο Sinclair

Παραβίαση δεδομένων πελατών στο Ινστιτούτο Sinclair

Sinclair-Institute-compressedΤα περιστατικά παραβίασης δεδομένων δεν είναι πλέον σπάνια και όλο και περισσότερες ιστοσελίδες, από διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, γίνονται στόχος εγκληματιών του κυβερνοχώρου που αναζητούν στοιχεία πιστωτικών καρτών. Πρόσφατα, το Ινστιτούτο Sinclair ενημέρωσε ορισμένους από τους πελάτες του για μια μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματά του, που έδωσε πρόσβαση σε πληροφορίες πληρωμών.

Αφού έμαθε για το περιστατικό από την εταιρεία που φιλοξενεί την ιστοσελίδα του, η εταιρεία προχώρησε στην εφαρμογή πρόσθετων μέτρων προστασίας που θα αποτρέψουν την επανεμφάνιση παρόμοιου συμβάντος.

Φαίνεται ότι η επίθεση διήρκεσε για σχεδόν ολόκληρο το μήνα Αύγουστο, καθώς άρχισε στις 3 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 28 Αυγούστου.

Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες για να διανέμουν το κακόβουλο λογισμικό δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά η εταιρία ενημερώνει ότι οι διαχειριστές τους ήταν σε θέση να αφαιρέσουν τα κακόβουλα αρχεία από το σύστημα.

Σε ό, τι αφορά την παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα, αυτά περιλαμβάνουν τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού, ονόματα και διευθύνσεις, ημερομηνίες γενεθλίων, αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας που αποτελούνται από τον αριθμό, την ημερομηνία λήξης και το CVV (αριθμός επαλήθευσης κάρτας).

Σε μια επιστολή προς τους πελάτες που επηρεάζονται, η εταιρεία δεν αποκάλυψε τον αριθμό των ατόμων που πλήττονται από το περιστατικό. Στην Καλιφόρνια, ο Γενικός Εισαγγελέας θα πρέπει να λάβει ένα αντίγραφο περιγραφής του περιστατικού παραβίασης εάν επηρεάζονται περισσότερα από 500 άτομα.

Το Ινστιτούτο Sinclair ιδρύθηκε το 1991 και διανέμει προϊόντα σεξουαλικής υγείας για τους ενήλικες, καθώς και εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με τις σχέσεις.

Η εταιρεία έχει επίσης δεσμευτεί για την χορηγία περισσότερου από το ένα τρίτο των κερδών της σε μια οργάνωση που ασχολείται με προγράμματα για την πρόληψη του HIV / AIDS στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS