ΑρχικήinetΤηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο επίκεντρο συγχωνεύσεων και εξαγορών το επόμενο 12μηνο

Τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο επίκεντρο συγχωνεύσεων και εξαγορών το επόμενο 12μηνο

Ernst&Young

Επίσης, υψηλά στην ατζέντα των προβλεπόμενων διαπραγματεύσεων, οι κλάδοι της υγείας, των καταναλωτικών προϊόντων και της αυτοκινητοβιομηχανίας

Κινητικότητα στους κλάδους της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών αναμένουν τους επόμενους δώδεκα μήνες οι αναλυτές, με τους δύο κλάδους να βρίσκονται στο επίκεντρο επικείμενων εξαγορών και συγχωνεύσεων. Πέραν των δύο τομέων, υψηλά στην ατζέντα των επιχειρηματικών συμφωνιών, για τον επόμενο ένα χρόνο, θα βρεθούν οι κλάδοι της υγείας, των καταναλωτικών προϊόντων και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με την έρευνα της Ernst & Young «Global Capital Confidence Barometer», 4 στις 10 επιχειρήσεις, παγκοσμίως, θα επιδιώξουν εξαγορές κατά τους επόμενους 12 μήνες, καταγράφοντας το ψηλότερο ποσοστό της τελευταίας τριετίας. Οπως διαπιστώνει η έρευνα, οι βελτιωμένες συνθήκες της αγοράς και η αύξηση του αριθμού των υπό εξέταση συμφωνιών αναμένεται να οδηγήσει τον αριθμό των συμφωνιών Συγχωνεύσεων & Εξαγορών (Σ&Ε) στα προ κρίσης επίπεδα του 2006, μετά από μια 5ετή κάμψη.

Μάλιστα, σχεδόν τα δύο τρίτα (60%) των ερωτηθέντων αναμένει περαιτέρω αύξηση του αριθμού των συμφωνιών κατά το επόμενο 12μηνο, μετά από μια ήδη σχετικά καλή χρονιά για τις Σ&Ε.

[wdca_ad id=”73118″ ]

Από την έρευνα προκύπτει ότι οι υπό εξέταση συμφωνίες αυξήθηκαν κατά 30% από τον Απρίλιο. Επιπλέον, το 66% των στελεχών εκτιμά ότι ο αριθμός τους θα ενισχυθεί περαιτέρω κατά τους επόμενους 12 μήνες, ποσοστό διπλάσιο από όσους διακινδύνευαν μια παρόμοια πρόβλεψη πριν έξι μήνες. Επίσης, πάνω από το 50% των συμμετεχόντων στην έρευνα προβλέπει αύξηση των επιθετικών εξαγορών.

Top επενδυτικοί προορισμοί

Σύμφωνα με το «Global Capital Confidence Barometer», που αποτυπώνει τις απόψεις 1.600 ανώτατων στελεχών σε περισσότερες από 60 χώρες, Βραζιλία, Κίνα, Ινδία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ αναμένεται να είναι οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί των επενδυτικών επιλογών.

Χώρες, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Ινδία και η Αυστραλία θα είναι οι βασικοί αγοραστές. Επιπλέον, από την έρευνα προκύπτει ότι το ενδιαφέρον, για τους επόμενους μήνες, θα μετατοπιστεί στις μεσαίου μεγέθους συμφωνίες, ενώ το 2014 κυριάρχησαν οι μεγάλες συμφωνίες υψηλού προφίλ. Πλέον, η εστίαση στο κόστος ενθαρρύνει επιχειρηματικές συμφωνίες, που ενισχύουν τις βασικές δραστηριότητες. Ενώ η πλειοψηφία των εταιρειών επικεντρώνεται στην απόκτηση συμπληρωματικών επιχειρήσεων, πάνω από το ένα τρίτο (37%) εξακολουθεί να εκτιμά ότι θα προχωρήσει σε μετασχηματιστικές συμφωνίες, με τις μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ να ξεχωρίζουν σε αυτόν τον τομέα. Συνεπώς, ενώ οι μεγάλες συμφωνίες θα παραμείνουν στο προσκήνιο, η μέχρι σήμερα υποτονική αγορά των μεσαίου μεγέθους συμφωνιών θα μπει δυναμικά στο παιγνίδι.

Αισιοδοξία

Οι εκτιμήσεις για τόνωση των επιχειρηματικών συμφωνιών εδράζονται – σε μεγάλο βαθμό – στη σταθερότητα τόσο του οικονομικού περιβάλλοντος, όσο και των αποτιμήσεων των εταιρειών. Η απόκλιση μεταξύ αποτιμήσεων πωλητών και αγοραστών παραμένει σταθερή, ενώ, σύμφωνα με το 50% των στελεχών, η μικρή αυτή απόκλιση ενθαρρύνει την ολοκλήρωση συμφωνιών βραχυπρόθεσμα. Η έντονη δραστηριότητα Σ&Ε ενισχύεται και από το κλίμα εμπιστοσύνης στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών στο διεθνές μακροοικονομικό περιβάλλον.

Ο αριθμός των στελεχών, που χαρακτηρίζουν την παγκόσμια οικονομία ως σταθερή, έχει σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο (από 24% σε 44%). Τα γεωπολιτικά ζητήματα παραμένουν η μεγαλύτερη ανησυχία για το 37% των στελεχών, από 30% πριν από έξι μήνες. Ωστόσο, η ανησυχία αυτή αντισταθμίζεται από μια εντυπωσιακή αύξηση του θετικού κλίματος ως προς τα εταιρικά κέρδη, από 43% σε 77% μέσα σε 12 μήνες, και τον τριπλασιασμό της εμπιστοσύνης στη βραχυπρόθεσμη σταθερότητα της αγοράς, από 21% σε 64% στο ίδιο διάστημα.

Πηγή: protothema.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS