ΑρχικήsecurityH Βρετανία καταδικάζει άντρα για παιδικές εικόνες manga με σεξουαλικό περιεχόμενο

H Βρετανία καταδικάζει άντρα για παιδικές εικόνες manga με σεξουαλικό περιεχόμενο

manga

Ένας 39χρονος άντρας από το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταδικαστεί για κατοχή παράνομων σχεδίων καρτούν από νεαρά κορίτσια, σε σχολικές στολές, που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις. Η υπόθεση πιστεύεται ότι είναι η πρώτη δίωξη του Ηνωμένου Βασιλείου για παράνομες εικόνες manga και animation.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι ο Robul Hoque καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε φυλάκιση εννέα μηνών, αν και η ποινή αναστέλλεται, εφόσον ο κατηγορούμενος δεν παραβιάσει και πάλι το νόμο.

Η αστυνομία κατέσχεσε τον υπολογιστή του Hoque το 2012 και δήλωσε ότι εντόπισε περίπου 400 τέτοιες εικόνες, καμία από τις οποίες δεν απεικονίζει πραγματικά πρόσωπα, αλλά ήταν παράνομες, ωστόσο, λόγω της ομοιότητάς τους με παιδική πορνογραφία. Ο Hoque είχε αρχικά 20 κατηγορίες για παράνομη κατοχή, αλλά τελικά κρίθηκε ένοχος σε μόλις 10.

Ο δικαστής του Teesside Crown Court, Tony Briggs είπε ότι οι φωτογραφίες ήταν «αποκρουστικές».

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο κατηγορούμενος έψαχνε ενεργά στο Διαδίκτυο για αυτό το υλικό.

Όμως ο δικηγόρος του άνδρα υποστήριξε ότι τέτοιες περιπτώσεις θα μπορούσαν να κάνουν εγκληματίες τους fans των manga. «Η υπόθεση αυτή θα πρέπει να χρησιμεύσει ως μια προειδοποίηση προς κάθε manga και anime fan, να είναι προσεκτικοί», δήλωσε ο Richard Bennett. «Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλές χιλιάδες άνθρωποι σε αυτή τη χώρα, αν είναι λιγότερο, τότε είναι προσεκτικοί, οι οποίοι μπορεί να βρεθούν σε αυτή τη θέση».

Ενώ η δίωξη μπορεί να είναι η πρώτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ είχαν την πρώτη τέτοια περίπτωση το 2009, μια δίωξη που ήταν ανησυχητική για μερικούς fans των κόμικς.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS