ΑρχικήinetΤι πιστεύει ο βιογράφος του Στιβ Τζομπς για το Apple Watch

Τι πιστεύει ο βιογράφος του Στιβ Τζομπς για το Apple Watch

steveΟ Ουόλτερ Άιζακσον μιλά για το νέο προϊόν της Apple

Ο Ουόλτερ Άιζακσον (Walter Isaacson) έγραψε τη βιογραφία του συνιδρυτή της εταιρείας-κολοσοού Apple, Στιβ Τζομπς.

Η βιογραφία του Στιβ Τζομπς είχε κυκλοφορήσει λίγο καιρό μετά το θάνατό του, στις 5 Οκτωβρίου του 2011.

Ο Άιζακσον έχει γράψει ένα καινούριο βιβλίο, με τίτλο «The Innovators: How a Group of Hackers, Geniuses, and Geeks Created the Digital Revolution» -σε ελεύθερη μετάφραση: «Οι Καινοτόμοι: Πώς μια ομάδα χάκερ, ιδιοφυών και φλώρων δημιούργησε την φηφιακή επανάσταση»- το οποίο εξετάζει πώς ο Στιβ Τζομπς και άλλοι πρωτοπόροι στο χώρο της τεχνολογίας επηρέασαν την εποχή της ψηφιακής πληροφορίας στην οποία ζούμε σήμερα.

Μιλώντας στο Gizmodo για το βιβλίο του, ο Άιζακσον απάντησε ακόμη σε ερωτήσεις γύρω από τις σκέψεις του για τη «μετά-Στιβ Τζομπς» εποχή στην Apple και συγκεκριμένα, για τη δημιουργία του Apple Watch και αν ο ίδιος θα αγόραζε ένα τέτοιο προϊόν.

«Ναι. Νομίζω ότι το Apple Watch είναι ένα εξαιρετικά συναρπαστικό προϊόν. Κι επειδή αυτό σχετίζεται με το ερώτημα “πού μας οδηγούν όλα αυτά”, το βιβλίο μου πραγματεύεται το εξής: αντί να επιδιώκουμε τη χίμαιρα της τεχνητής νοημοσύνης, κατά την οποία οι μηχανές θα σκέφτονται χωρίς εμάς, αυτό που ήταν και θα είναι και στο μέλλον ιδιαίτερα επιτυχές έχει να κάνει με την ανάπτυξη πιο στενών σχέσεων με τους εαυτούς μας και με τα μηχανήματά μας- το να τα έχουμε περισσότερο ενσωματωμένα στη ζωή μας».

«Το να μπορώ να πατήσω επάνω στο ρολόι μου και να παραγγείλω ένα αυτοκίνητο, είναι ένα “άλμα” καινοτομίας, που πριν από μία δεκαετία θα φάνταζε τρομακτικό. Νομίζω ότι η πιο μεγάλη καινοτομία ήταν η παραγωγή τεχνολογίας πιο προσωπικής και πιο κοινωνικής» είπε ακόμη ο ίδιος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider.

Ο Άιζακσον πέρασε πάρα πολύ καιρό δίπλα στο Στιβ Τζομπς, όντας ο επίσημος βιογράφος του. Είναι ίσως ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους, πέρα από αυτούς της Apple, που πήραν μια καλή «γεύση» από την προσωπικότητά του.

Το Apple Watch είναι το πρώτο προϊόν που θα βγάλει η εταιρεία, στο οποίο δεν είχε καμία εμπλοκή ο Στιβ Τζομπς, καθώς το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε λίγο μετά το θάνατό του.

Ο Άιζακσον πιστεύει ότι η η έμφαση του ψηφιακού κόσμου γύρω από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης είναι λανθασμένη. Αντίθετα, θεωρεί ότι θα έπρεπε να επιδιώκουμε τη δημιουργία τεχνολογίας, που επιτρέπει τις «οικείες συνδέσεις», όπως η τεχνολογία του Apple Watch, καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: newsbeast.gr

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS