ΑρχικήsecurityFacebook Scam: Τα τελευταία λόγια μιας προσωπικότητας

Facebook Scam: Τα τελευταία λόγια μιας προσωπικότητας

Last-Words-of-Celebrity-Facebook-Scam

Το Facebook feeds ορισμένων χρηστών ίσως να έχει μολυνθεί από ένα μήνυμα που έχει σταλεί από έναν φίλο ή γνωστό ως ενημέρωση για ένα βίντεο με τα τελευταία λόγια του διάσημου Φιλιππινέζου ηθοποιού Mark Gil.

Ο Gil, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Raphael Joseph De Mesa Eigenmann, απεβίωσε την 1η Σεπτεμβρίου και οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου επινόησαν άμεσα μια απάτη που εκμεταλλεύεται το ατυχές συμβάν, προκειμένου να τους βοηθήσει να προωθήσουν malware.

Το μήνυμα που υποτίθεται ότι προσφέρει τα τελευταία λόγια του ηθοποιού, τα οποία φέρεται έχουν καταγραφεί σε βίντεο. Η ίδια αίσθηση της επείγουσας ανάγκης να κάνει ο χρήστης κλικ στο σύνδεσμο έχει εξαπλωθεί μέσω μηνυμάτων που έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίξουν την απάτη, γνωστή και ως click-baiting.

Σύμφωνα με τον Jovi Umawing από την Malwarebytes, κάνοντας κλικ στο υποτιθέμενο βίντεο για να το παρακολουθήσετε, οδηγεί σε πιθανώς ανεπιθύμητες εφαρμογές (PUA / ΑΙΧ).

Ο Umawing λέει ότι τα δείγματα που αναλύθηκαν, έχουν εντοπιστεί από τα συστήματα τους ως PUP.Optional.InstallBrain.A. Οι χρήστες συνιστάται να ελέγχουν τις ειδήσεις, όλο και περισσότερο, όταν αυτές συνεπάγονται με δημοφιλή άτομα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS