ΑρχικήsecurityOι περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις έναντι των ΗΠΑ προέρχονται από Κίνα, ΗΠΑ, Ινδία και...

Oι περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις έναντι των ΗΠΑ προέρχονται από Κίνα, ΗΠΑ, Ινδία και Ρωσία

USA
Bάσει πληροφοριών που συλλέχθηκαν από honeypots, τα οποία είχαν εγκατασταθεί σε δημόσιες cloud υποδομές σε όλο τον κόσμο, η εταιρεία ασφάλειας Alert Logic απέδειξε ότι οι περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις έναντι των ΗΠΑ προέρχονται από Κίνα, ΗΠΑ, Ινδία και Ρωσία.

Τα honeypots είναι συνεργαζόμενοι υπολογιστές-δολώματα, που λειτουργούν σαν παγίδες. Σκοπός τους είναι είναι να ανιχνεύουν επιθέσεις και να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι επιτιθέμενοι για να διεισδύουν στα συστήματα.

Η έρευνα της εταιρείας έδειξε ότι το 32% των επιθέσεων που στοχεύουν τις Ηνωμένες πολιτείες, πραγματοποιούνται με τη βοήθεια υπολογιστικών συστημάτων που βρίσκονται στην Κίνα.

Τη δεύτερη θέση στη λίστα καταλαμβάνουν οι ΗΠΑ, με το 21% των υπολογιστών που χρησιμοποιούνται να εντοπίζονται εντός της χώρας. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι ίδιοι οι επιτιθέμενοι βρίσκονται στις ΗΠΑ, αλλά μόνο τα συστήματα που χρησιμοποιούν.

Τέλος ακολουθεί η Ινδία με ποσοστό 17% και η Ρωσία με 9%. Ο χάρτης των επιθέσεων της Αlert Logic φανερώνει ότι οι υπολογιστές σε χώρες όπως Κορέα, Ρουμανία, Βιετνάμ και Βραζιλία συμμετέχουν επίσης σε κυβερνοεπιθέσεις σε ποσοστό από 6% έως 2%.

Όσον αφορά την Ευρώπη, το μεγαλύτερο ποσοστό των επιθέσεων (40%) προέρχεται από συστήματα στη Ρωσία, ενώ ακολουθεί η Βόρεια και η Νότια Αμερική.

 

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS