ΑρχικήinetuBeam: Ασύρματη φόρτιση συσκευών μέσω μετάδοσης υπερήχων

uBeam: Ασύρματη φόρτιση συσκευών μέσω μετάδοσης υπερήχων

PHONEGRΚάνοντας μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα στο έτος 2011, θα θυμηθούμε ότι τότε ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε το περίφημο πρότυπο ασύρματης φόρτισης uBeam και στην περιγραφή του αναφερόταν ως μια ασυνήθιστη -για την εποχή εκείνη- τεχνολογία. Σήμερα, η εταιρεία της Meredith Perry, που ευθύνεται για την επινόηση του uBeam, πραγματοποιεί ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός, προς το δρόμο της εξέλιξης και ανακοινώνει ότι η ομάδα του έχει δημιουργήσει ένα πλήρως λειτουργικό πρότυπο, ικανό πλέον υπό αυτήν τη μορφή να βρει εφαρμογή σε μελλοντικές συσκευές με ευρεία διάθεση στο εμπόριο. Τι είναι αυτό που κάνει τόσο ασυνήθιστο το uBeam συγκριτικά με άλλες παρόμοιες προτάσεις που είχαν διάφοροι κατασκευαστές;

Τα λοιπά πρότυπα ασύρματης φόρτισης που έχουμε δει, απαιτούν από εσάς να τοποθετήσετε το gadget σας πάνω σε μια βάση φόρτισης, δηλαδή είναι αναγκαία η επαφή των δύο συσκευών και η φόρτιση γίνεται με επαγωγική σύζευξη. Η τεχνολογία του uBeam σας επιτρέπει να φορτίζεται το smartphone σας και οποιαδήποτε άλλη συσκευή από απόσταση άνω του ενός μέτρου, ακόμη και αν κινείστε με την συσκευή εντός του ίδιου χώρου-δωματίου, αυτή θα λαμβάνει ενέργεια. Πώς ακριβώς λειτουργεί; Πολύ απλά, υπάρχει ένας πολύ λεπτός σταθμός φόρτισης, μια συσκευή που λαμβάνει ηλεκτρική ισχύ, την οποία διαμορφώνει σε σήμα κατάλληλο να συνελιχθεί με φέρον σήμα υπερήχων και να μεταδοθεί στην συσκευή που είναι κοντά της, όχι δίπλα της, αλλά εντός του ίδιου χώρου.

Όπως σωστά θα αναρωτιέται κανείς, αυτό δεν γίνεται δια μαγείας αλλά είναι αναγκαίο να τοποθετηθεί πάνω στο smartphone ή σε όποια άλλη συσκευή θέλει ο καθένας, ένας δέκτης που θα μπορεί να διαβάσει αυτά τα ηχητικά μηνύματα, κάνει την προβλεπόμενη αποδιαμόρφωση αποδίδοντας την ηλεκτρική ισχύ προς φόρτιση της μπαταρία τους. Θα έχει περιορισμούς, όπως το ότι δεν είναι εφικτό να περνούν οι ήχοι αυτοί μέσα από τοίχους, όπως το σήμα των Wi-Fi δικτύων και όποιος έχει τέτοιες αυξημένες απαιτήσεις θα πρέπει να αγοράσει διάφορους πομπούς και να τους έχει προσαρμοσμένους καταλλήλως σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού του. Ο Perry είναι πολύ θετικός και θεωρεί ότι θα καταφέρει κάποια στιγμή την μετάδοση των υπερήχων και εντός εμποδίων. Βαθιά μέσα του, είναι πεπεισμένος ότι θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης των κατασκευαστών όσον αφορά την σχεδίαση συσκευών.

Πηγή: phonegr.blogspot.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS