ΑρχικήinetΤο βραχιόλι που σας τιμωρεί αν δε γυμνάζεστε αρκετά

Το βραχιόλι που σας τιμωρεί αν δε γυμνάζεστε αρκετά

FCAD815DCD20EEA09F03FFE03FABAA03

Στέλνει ένα μικρό ηλεκτρικό σοκ, όταν δε φτάνετε το στόχο

Πόσες φορές έχετε πει ότι θα ξεκινήσετε γυμναστική, το κάνετε για μια μέρα και την αμέσως επόμενη έχετε ξεχάσει την υπόσχεση που δώσατε στον εαυτό σας;

Για όσους από εσάς αναγνωρίσατε τον εαυτό σας στην παραπάνω πρόταση, υπάρχει μια λύση και βρίσκεται σε ένα μικρό… βραχιόλι-«τιμωρό».

Ονομάζεται Pavlok και βασίζεται στην ιδέα της θετικής ενίσχυσης, με την οποία μπορεί κανείς να καταφέρει να αλλάξει συνήθειες, όπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές του.

Το βραχιόλι «παρακολουθεί» τις κινήσεις σας και με τη βοήθεια ενσωματωμένων αισθητήρων σας κάνει ένα μικρό ηλεκτροσόκ, κάθε φορά που δεν ολοκληρώνεται τους στόχους σας.

Παρότι εμείς δε μπορούμε να πούμε ότι αυτό χαρακτηρίζεται «θετική ενίσχυση» (μάλλον το αντίθετο), οι κατασκευαστές του υποστηρίζουν ότι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ωθεί τους ανθρώπους να αλλάζουν τη συμπεριφορά τους.

pavlok1

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα Boston.com, οι κατασκευαστές του ελπίζουν ότι θα είναι διαθέσιμο στην αγορά μέσα στο χρόνο που διανύουμε.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει 100.000 δολάρια από ενδιαφερόμενους επενδυτές και σχεδιάζουν να ξεκινήσουν μια εκστρατεία crowdfunding, προκειμένου να συγκεντρώσουν περισσότερους πόρους.

«Δεν έχει να κάνει με το ηλεκτρικό σοκ τόσο, όσο με την εκπαίδευση του εγκεφάλου να πραγματοποιεί όσα λέει το άτομο ότι θέλει να κάνει» ανέφερε ο σχεδιαστής του προϊόντος Maneesh Sethi στην ιστοσελίδα.

pavlok2

«Χρησιμοποιώντας ψυχολογικά αποδεδειγμένους και δοκιμασμένους αλγόριθμους, το βραχιόλι Pavlok ενισχύει τις δεσμεύσεις για καλή φυσική κατάσταση, παραγωγικότητα κ.ά. ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι οι δεσμεύσεις αυτές “πυροδοτούνται” από μερικά ήπια ηλεκτρικά σοκ» αναφέρουν οι σχεδιαστές στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

 

Πηγή: newsbeast.gr

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS