ΑρχικήSecurityΗ NSA έχει συλλέξει στοιχεία απλών συνηθισμένων χρηστών

Η NSA έχει συλλέξει στοιχεία απλών συνηθισμένων χρηστών

Edward-Snowden-The-NSA-Can-See-Our-Thoughts-Form-as-We-TypeΜπορεί να μην προκαλεί έκπληξη, αλλά η NSAέχει συγκεντρώσει πολύ περισσότερο περιεχόμενο για αθώους χρήστες του Διαδικτύου παρά για τους στόχους της. Όπως αποκαλύπτει ο Edward Snowden, η υπηρεσία παρακολουθούσε τεράστιο όγκο της διαδικτυακής κυκλοφορίας, σε μια απίστευτη κλίμακα.

Η NSA έχει προσπαθήσει να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα της, με το παιχνίδι του εθνικού δελτίου ασφάλειας και την κυκλοφορία μιας «έκθεσης διαφάνειας», αλλά αυτό δεν την απαλλάσσει από το γεγονός ότι αμέτρητοι αθώοι χρήστες του διαδικτύου έχουν πιαστεί στα δίχτυα της.

Μια έρευνα από την Washington Post αποκαλύπτει την πραγματική έκταση των επιπτώσεων στο μέσο όρο των χρηστών του διαδικτύου – και αυτό είναι πολύ χειρότερο από ό,τι πίστευαν πολλοί.

Τι είδους δεδομένα έχει συλλέξει η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας; Λοιπόν, τα αρχεία περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και άλλες λεπτομέρειες που είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι τα μισά από αυτά τα έγγραφα ανήκουν σε πολίτες ή κατοίκους της Αμερικής. Αυτό σημαίνει ότι η NSA σαφώς γνώριζε όποιον είχε στη συλλογή των δεδομένων της.

Σύμφωνα με το νόμο, η NSA μπορεί να στοχεύει μόνο τους αλλοδαπούς που ζουν στο εξωτερικό. Αν αποκτήσει ένταλμα που να βασίζεται σε πιθανή αιτία, υπάρχει δυνατότητα κάποιας διερεύνησης.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS