ΑρχικήinetLifehacker: φτιάξτε μια οικολογική παγίδα για κουνούπια

Lifehacker: φτιάξτε μια οικολογική παγίδα για κουνούπια

Κανείς δεν θέλει να τον φάνε ζωντανό τα κουνούπια. Έτσι συνήθως όλοι μας καταφεύγουμε σε δραστικές χημικές ουσίες για να τα κρατήσουμε μακριά. Το Lifehacker δημοσίευσε ένα κόλπο του χρήστη Dartorso, που μάλλον θα σας φανεί πολύ πρακτικό. Ο χρήστης προσφέρει μια λύση με τη μορφή μιας παγίδας για κουνούπια που μπορείτε εύκολα να κατασκευάσετε χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό μπουκάλι.

lifehacker

Υπάρχουν πολλά σπρέι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κρατήσει τα κουνούπια μακριά, αλλά το πλαστικό μπουκάλι παγίδα είναι μια φιλικό προς το περιβάλλον. Μια πολύ καλή εναλλακτική λύση. Τα περισσότερα από τα απαραίτητα αντικείμενα για να δημιουργήσετε την παγίδα, θα τα βρείτε στο σπίτι σας. Θα χρειαστείτε ένα πλαστικό μπουκάλι, ζάχαρη, μαγιά μπύρας, ταινία, μαύρο χαρτόνι, και ένα ψαλίδι.

Το μπουκάλι χρειάζεται μια μικρή προετοιμασία. Κόψτε το πάνω μέρος και τοποθετήστε το ανάποδα. Το μυστικό για την παγίδα είναι το μείγμα που που θα βάλετε μέσα. Βράζετε λίγο νερό, και προσθέτετε τη ζάχαρη για να διαλύσει. Μετά αφήνετε το νερό να κρυώσει και προσθέτετε την μαγιά μπύρας. Η μαγιά θα αρχίσει να παράγει CO2 καθώς έρχετε σε επαφή με τη ζάχαρη. Η μυρωδιά θα προσελκύει τα κουνούπια. Είναι σημαντικό να κρυώσετε το νερό, για να μην λιώσει το πλαστικό μπουκάλι ή χαλάσετε τη μαγιά.

Ο Darthorso εξηγεί πώς λειτουργεί η παγίδα:

Η μαγιά μπύρας παράγει μια μικρή αλλά συνεχιζόμενη ποσότητα CO2, και καθώς αναμιγνύεται με τη ζάχαρη που υπάρχει στο νερό, δημιουργεί μια μυρωδιά που είναι ακαταμάχητη για τα κουνούπια!

Έτσι, αυτοί οι μικροί διάβολοι πετούν μέσα στην μικρή οπή του πώματος της φιάλης και κολλάνε, αφού δεν μπορούν να βρουν διέξοδο. Το ποσοστό των κουνουπιών που μένει απέξω είναι πάρα πολύ χαμηλό.

Για να τελειοποιήσετε την παγίδα μπορείτε να την καλύψετε με χαρτόνι. Θα ανακαλύψετε ότι μόλις 10 γραμμάρια μαγιά διαρκεί για περίπου δύο εβδομάδες, γεγονός που καθιστά την παγίδα ιδιαίτερα αποδοτική.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS