ΑρχικήinetTo Παγκόσμιο κύπελλο στα social media

To Παγκόσμιο κύπελλο στα social media

World-Cup-Is-a-Hit-on-Social-MediaΤο Facebook και το Twitter δημοσίευσαν στατιστικά στοιχεία σχετικά με την φάση των «16» του Μουντιάλ, δίνοντας στους χρήστες μια γεύση από την απήχηση της διοργάνωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ομάδα του Facebook αποκάλυψε ότι στο διάστημα μεταξύ 12 και 26 Ιουνίου, το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτέλεσε κυρίαρχο ζήτημα και απασχόλησε έντονα τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου.

Περισσότεροι από 200 εκατομμύρια άνθρωποι μοιράστηκαν τις απόψεις τους σχετικά με τους αγώνες, πραγματοποιώντας περισσότερες από 815 εκατομμύρια δημοσιεύσεις, σχόλια και likes σχετικά με το παγκόσμιο κύπελλο.

Το πιο πολυσυζητημένο γκολ ήταν αυτό του Javier “Chicharito” Hernández, το οποίο σηματοδότησε και την επικράτηση του Μεξικό έναντι της Κροατίας, με 3-0.

Ο βραζιλιάνος παίχτης Neymar, τράβηξε την προσοχή των φιλάθλων του facebook, με το πρώτο του γκολ στο Μουντιάλ, τα δύο γκολ που σκόραρε κόντρα στο Καμερούν και το πέναλτι που εκτέλεσε με επιτυχία, δίνοντας στη Βραζιλία προβάδισμα έναντι της Κροατίας.

Ο 22χρονος Neymar ανακηρύχθηκε στον πιο δημοφιλή παίκτη του κοινωνικού δικτύου, ακολουθούμενος από τους Cristiano Ronaldo, Leo Messi και Luis Suárez.

Το Facebook αποκάλυψε ότι το μάτς Βραζιλία – Κροατία ήταν το πιο πολυσυζητημένο παιχνίδι στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ακολουθούμενο από τα Γερμανία-Πορτογαλία και Καμερούν-Βραζιλία.

Τέλος, οι χώρες οι οποίες πρωτοστάτησαν στους σχολιασμούς στο κοινωνικό δίκτυο ήταν κατά σειρά οι: Βραζιλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο. Ινδονησία, Ινδία, Μεξικό, Γαλλία, Βενεζουέλα, Αργεντινή και Γερμανία.

Ωστόσο, το παγκόσμιο κύπελλο συζητήθηκε και στο κοινωνικό δίκτυο του Twitter. Περισσότερα από 300 εκατομμύρια tweets  πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων, που αφορούσαν σχολιασμούς σχετικά με τα διάφορα γκολ, προβλέψεις αγώνα ή  αντιπαραθέσεις μεταξύ χρηστών.

Η εταιρεία αποκάλυψε ότι και στο Twitterο αγώνας της Βραζιλίας έναντι της Κροατίας ήταν ο πιο δημοφιλής με 12,2 εκατομμύρια tweets, ακολουθούμενος από τον αγώνα της Βραζιλίας έναντι του Μεξικού, με 8.950.000 tweets.

Τα περισσότερα tweetsπραγματοποιήθηκαν στο ματς μεταξύ της Βραζιλίας και της Κροατίας στις 12 Ιουνίου, μετά το αυτογκόλ του Marcelo.

Σε αντίθεση με το Facebook, ο Messi ανακηρύχθηκε στον πιο δημοφιλή παίκτη στο Twitter, ενώ ακολουθούν οι Neymar και Luis Suárez, Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney και  Οscar.

Tέλος, το πιο δημοφιλές tweet προήλθε από τον Mario Balotelli, ο οποίος δήλωσε ότι θέλει ένα φιλί από την Βασίλισσα Ελισάβετ II, εάν καταφέρουν να νικήσουν την Κόστα Ρίκα. Το tweet αυτό κατάφερε να προσελκύσει περίπου 177.000 retweets και περισσότερα από 90.000 favorites.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS