ΑρχικήHow ToΠώς να συμβαδίσετε με τις νέες γλώσσες προγραμματισμού

Πώς να συμβαδίσετε με τις νέες γλώσσες προγραμματισμού

dev-progΣε πρόσφατο βίντεο  «Ask a Dev», ο προγραμματιστής Robert Williams μοιράζεται τις συμβουλές του για να συμβαδίσουμε με τις γλώσσες προγραμματισμού, καθώς φαίνεται ότι μια νέα εμφανίζεται σχεδόν κάθε μέρα.

Ακόμη και με όλες τις νέες γλώσσες, μια σταθερή βάση για τον προγραμματισμό είναι ακόμα η JavaScript. Υπάρχει εδώ και δύο δεκαετίες, και αυτή η κύρια γλώσσα του Διαδικτύου δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Νέες εξελίξεις υπάρχουν συνέχεια, με τεχνολογίες όπως Node και Phantom που επιτρέπουν στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν τη γλώσσα σε ένα διακομιστή, καθώς και νέα APIs που συνεχίζουν να επεκτείνουν την πρόσβασή του.

Ένας καλός τρόπος για να συμβαδίσετε είναι παρακολουθώντας συνομιλίες και meetups, επισκέψεις σε δικτυακούς τόπους όπως το Stack Overflow και κάνοντας χρήση της μεγάλης online κοινότητας ανοικτού κώδικα. Πάνω απ’ όλα ο ίδιος συμβουλεύει τους προγραμματιστές να μην ανησυχούν πάρα πολύ για το με ποια γλώσσα θα αρχίσουν, λέγοντας ότι, «το σημαντικό μέρος είναι να ξεκινήσετε και να εξακολουθείτε να μαθαίνετε».

Δείτε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις γλώσσες προγραμματισμού, και μην ξεχάσετε να παρακολουθείτε το κανάλι Ask a Dev στο YouTube και να κάνετε εγγραφή.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS