Αρχικήsecurity“Πεδίο βολής” για ελέγχους INFOSEC ανοίγει στην Καμπέρα

“Πεδίο βολής” για ελέγχους INFOSEC ανοίγει στην Καμπέρα

20120110040823_education

Μετά από έξι μήνες προετοιμασίας, το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας έχει ανοίξει ένα κέντρο έρευνας για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου στην Καμπέρα και υποστηρίζει ότι έχει σχεδιαστεί για να φέρει σε επαφή την ακαδημαϊκή κοινότητα, την κυβέρνηση, την άμυνα και την πείρα των επιχειρήσεων.

Έτσι, αντί να έχουν φοιτητές κακόβουλους hackers, προσπαθούν να στρέψουν το ενδιαφέρον στην ασφάλεια των υπολογιστών, δίνοντας τους μια σύνδεση δικτύου για το ACCS (Αυστραλιανό Κέντρο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο) για να κάνουν εξάσκηση για τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο – και αυτό θα λαμβάνει χώρα εκτός του προκαθορισμένου πεδίου εκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου λέει ότι το κέντρο “συνδυάζει γνώσεις από μια σειρά κοινοτήτων: την Πολιτική, τη βιομηχανία στον κυβερνοχώρο, την άμυνα, την ακαδημαϊκή και τα μέσα ενημέρωσης”

Η Ερευνητική «σπεσιαλιτέ» της ACCS πρόκειται να συμπεριλάβει “τον υπολογιστή και την ασφάλεια των δικτύων, τη διαχείριση κινδύνων, τη διεθνή πολιτική και την ηθική, το δίκαιο, και μεγάλα analytics για την ασφάλεια”. Με άλλα λόγια: πώς να παραβιάσετε, πώς να αποτρέψετε επιθέσεις, τι μπορείτε να παραβιάσετε και πώς να εντοπίσετε μια επίθεση hacking.

Το κέντρο βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη της Καμπέρα της Αυστραλιανή Ακαδημίας Άμυνας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS