Αρχικήinet25 πράγματα που λέμε στα emails της δουλειάς και τι εννοούμε πραγματικά

25 πράγματα που λέμε στα emails της δουλειάς και τι εννοούμε πραγματικά

Ο κόσμος των επαγγελματικών emails είναι γεμάτος ψευτοκαικαλά τρόπους και προτάσεις. Το ΟΝΕΜΑΝ δεν θα κάνει άλλο ότι δεν καταλαβαίνει.

mail

Στη δουλειά είσαι με συναδέλφους, δεν είσαι με κολλητούς. Τα μέηλ που ανταλλάζετε είναι κατά κανόνα σοβαρά ή σοβαροφανή ή και τα δύο και απλά, για να μην φανεί ότι έχουν αποσταλεί από κάποιο bot (το ‘Her’ το είδες;), λες και κάνα αστειάκι ή το παίζεις λίγο χαλαρός και αστείος. Τις περισσότερες φορές δεν είσαι χαλαρός ή αστείος και εκτίθεσαι.

Όπως συμβαίνει και σε άλλες εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας, δηλαδή στα γκομενικά, αυτά που λέμε στα μέηλ της δουλειάς είναι διαφορετικά απ’ αυτά που σκεφτόμαστε τη στιγμή που τα λέμε. Η διαφορά με τα γκομενικά είναι ότι τα στρογγυλεμένα ψέματα αυτών των μέηλ λογικά δε θα πληγώσουν κανέναν.

Επιπλέον, Μαίρη, ποτέ δεν νιώσαμε φιλικά μετά το ‘Φιλικά, Μαίρη ‘ που βλέπουμε κάθε φορά στο τέλος των μέηλ σου. Και ξέρεις γιατί; Γιατί δεν μας βλέπεις φιλικά. Δεν μας βλέπεις γενικότερα.

Αρκετά. Το ΟΝΕΜΑΝ ρίχνει φως σε μικρές, καθημερινές αλληγορίες των μέηλ της δουλειάς, έτσι, για να καταλαβαινόμαστε.

“Περιμένω τις προτάσεις σας”: “Είστε ένα μάτσο ανέμπνευστοι υπαλληλίσκοι κι αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία να σας ξεμπροστιάσω”.

“Τα υπόλοιπα θα τα πούμε από κοντά”: “Γατάκια…”

“Προσθέτω στην επικοινωνία και την κυρία Γιαννοπούλου για να σας βοηθήσει με τις λεπτομέρειες”: ‘Μας έχει πρήξει με το event και τους καλεσμένους της. Και είναι γεροντοκόρη. Και μυρίζει σπανακόπιτα. Καλή τύχη”.

“Ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων για το μακροσκελές μήνυμα”: “Διαβάστε το ΟΛΟ, γιατί μου ‘φυγε ο κώλος  η μαγκιά μ’ αυτά τα bullets και το numbering μια ώρα”

“Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας”: “Είναι Δευτέρα και δε θυμάμαι τι στείλαμε την Παρασκευή. Ψέματα, θυμάμαι ότι ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ τι στείλαμε”.

“Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση”: “Ένας ένας παιδιά, μη ρίξουμε και το Gmail”

“Χαχαχαχαχαχα”: “……”

“Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη δημοσίευση”: (Ύπουλη επίκληση στο φιλότιμο του παραλήπτη) “Αυτή η σιγουριά θα μας φάει”

“Ευχαριστώ” (μηδέν θαυμαστικά): “Θέλω να περάσει το Scythe και να σας θερίσει όλους έτσι όπως κάθεστε στη σειρά μπροστά απ’ τα κομπιούτερ σας”

“Ευχαριστώ πολύ!” (ένα θαυμαστικό): “Ευχαριστώ”

“Ευχαριστώ πολύ!!” (δύο θαυμαστικά): “Σε θυμάμαι από εκείνο το event στο Balthazar, γλυκούλης ήσουν μ’ αυτή τη ζακετούλα, αλλά βάλε κάνα κιλό ρε παιδάκι μου”.

“Ευχαριστώ πολύ!!!” (τρία θαυμαστικά): “Βρες με στο Badoo”.

“ΟΚ” (σκέτο): “Την επόμενη φορά δεν θα ‘σαι τόσο τυχερός”

“Σ’ ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία”: “Ο γκόμενός μου τσεκάρει ό,τι στέλνω. Και μ’ έχει ρωτήσει για σένα. Και του ‘πα ότι δεν βλέπεσαι”

“Χαχαχαχαχαχα”: “……”

“Σας αποστέλλω τα κάτωθι για εσωτερική χρήση”: “Όχι, δεν είναι selfie απ’ την παραλία. Παλιόπαιδο. Νιάου”.

“Μας άρεσε πολύ η δουλειά σας, αλλά…”: “Δεν μας άρεσε η δουλειά σας”.

“Παρακαλώ επικοινώνησε μαζί μου το συντομότερο”: “Σταμάτα ό,τι κάνεις, δηλαδή να μιλάς με γκόμενες στο Facebook, και πάρε με τηλέφωνο. Κι ας ξέρουμε και οι δύο ότι δεν θα με κάνεις ποτέ δικιά σου”.

“Τέλειο! Ήταν ακριβώς αυτό που θέλαμε”: “Τι κάνεις αύριο το βράδυ;”

“Kind reminder”: “Ξυπνήστε! Ζώα…”

“Χαχαχαχαχαχα”: “Θα ξεμεθύσω, πού θα πάει…”

“Αν χρειαστείτε κάτι επιπλέον, ενημερώστε με”: “Δεν χρειάζεται να ίδρυσες τη ΜΕΝΣΑ για να καταλάβεις αυτά που σου ‘γραψα, αλλά καλά να πάθω, την άκουγα τη μάνα μου που μου ‘λεγε να βρω έναν πλούσιο και να του κάνω παιδιά; Δεν την άκουγα”.

“Ξέρω ότι σε ‘χώνω’ τώρα, αλλά…”: “:) Είναι άδικη η ζωή, λυπάμαι :)”

“Θενξ, θα στο χρωστάω”: “Σε μια ώρα δεν θα θυμάμαι ούτε το μικρό σου”.

“Εις το επανιδείν”: “Έχω να κάνω σεξ από την πενταήμερη στο Φαληράκι και το προηγούμενο Σάββατο έκλεισα τα 27″.

 

Πηγή: oneman.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS