ΑρχικήrapidalertBreaking News: Ευάγγελος Μουρίκης, ο πρώτος που αποκωδικοποίησε το SecNews-Unipi Challenge!!!

Breaking News: Ευάγγελος Μουρίκης, ο πρώτος που αποκωδικοποίησε το SecNews-Unipi Challenge!!!

pwnzilla

Πριν από λίγα λεπτά, ο Έλληνας ερευνητής penetration tester, Ευάγγελος Μουρίκης γνωστοποίησε στην συντακτική ομάδα του SecNews αλλά και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, step-by-step την λύση του challenge που τρέχει εδώ και μερικές ημέρες. Ο Ευάγγελος Μουρίκης αποδείχτηκε ως ένας από τους πλέον high-skilled που συμμετείχαν, μιας και εντός λίγων ημερών αποκωδικοποίησε πλήρως το Challenge.

Η συντακτική ομάδα του SecNews αλλά και οι επιστημονικοί υπεύθυνοι/τεχνικοί επιμελητές των ασκήσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιά  αποφάσισαν να μην ανακοινώσουν ακόμα την λύση όπως την απέστειλε ο ερευνητής,ώστε να δοθεί δυνατότητα και σε άλλους να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις τους. Η ανακοίνωση της λύσης θα γίνει την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014.

[wdca_ad id=”74823″ ]

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και άλλοι ερευνητές  και security enthusiasts έχουν αποστείλει τμήμα της λύσης του γρίφου Pwnzilla που δημοσιοποιήσαμε αλλά όχι μέχρι στιγμής ολοκληρωμένες όπως μας αναφέρει και ο τεχνικός επιμελητής, υποψήφιος Διδάκτωρ  κ. Αναστάσιος  Στασινόπουλος.

Η πρωτοποριακή αυτή διοργάνωση του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά με το SecNews πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα σε τόσο μεγάλη κλίμακα  και έγινε δεκτή από το κοινό με ιδιαίτερα θερμά λόγια. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με 715  ειδικούς ασφάλειας όλων των γνωστικών επιπέδων, να προσπαθούν να επιλύσουν το Challenge μέσα στις 3 πρώτες ημέρες!

Αναμένουμε τα σχόλιά σας  αλλά και τις διαπιστώσεις/κρίσεις σας στο παρόν post αναφορικά με την δυσκολία του challenge, τον τρόπο οργάνωσης του αλλά και αν θα θέλατε να δείτε αντίστοιχα στο μέλλον.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS