ΑρχικήsecurityΤο 50% των Αμερικανών δέχθηκε εξελιγμένες επιθέσεις hacking το 2014 λόγω ευάλωτου...

Το 50% των Αμερικανών δέχθηκε εξελιγμένες επιθέσεις hacking το 2014 λόγω ευάλωτου λογισμικού

Half-of-Americans-Got-Hacked-in-2014-Due-to-Vulnerable-Software-Sophisticated-Attacks

Κανείς δεν είναι ασφαλής online αυτές τις μέρες, καθώς μια νέα έκθεση αποκαλύπτει ότι σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί ενήλικες κατά την περιήγηση τους στο διαδίκτυο έχουν δεχθεί επίθεση hacking φέτος, κάτι που οφείλεται, όπως αναφέρουν οι εμπειρογνώμονες, σε πιο εξελιγμένες επιθέσεις και ευάλωτο λογισμικό.

Μια έκθεση που πραγματοποιήθηκε από το Ponemon Institute για το CNNMoney αποκάλυψε ότι 11 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν δεχθεί επίθεση hacking κατά τους πρώτους μήνες του 2014, ενώ ο αριθμός των παραβιασμένων λογαριασμών ανεβάζει στα ύψη τον αριθμό, 432 εκατομμύρια.

Επίσης, οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας προειδοποιούν ότι αυτά τα στατιστικά στοιχεία θα μπορούσαν να είναι ακόμα περισσότερα, διότι ορισμένες μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου που έπεσαν πρόσφατα θύματα hackers, συμπεριλαμβανομένου του eBay, δεν κοινοποιούν τα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των παραβιασμένων λογαριασμών.

Ο όγκος των δεδομένων που κινείται online, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών στοιχείων, αγορών, των τραπεζών και κοινωνικών πληροφοριών, γίνεται επίσης ένας πολύ πιο ελκυστικός στόχος για τους χάκερ, οι οποίοι προσπαθούν τώρα να παραβιάσουν λογαριασμούς, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πιστοποιήσεις.

Το ευάλωτο λογισμικό παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στην online ασφάλεια των χρηστών, με πολλά ακόμα να τρέχουν παλιές εφαρμογές που επηρεάζονται από κενά ασφάλειας που θα μπορούσαν εύκολα να αξιοποιηθούν προκειμένου να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση σε τοπικά αποθηκευμένα δεδομένα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS