ΑρχικήSecurityΑυτά τα προγράμματα περιήγησης είναι ακόμα ασφαλή για χρήση στα Windows XP

Αυτά τα προγράμματα περιήγησης είναι ακόμα ασφαλή για χρήση στα Windows XP

These-Browsers-Are-Still-Safe-to-Use-on-Windows-XP

Η Microsoft «συνταξιοδοτεί» τα Windows XP, κόβοντας την υποστήριξη για το εξαιρετικά δημοφιλές λειτουργικό σύστημα. Ενώ η χρήση των XP είναι ένα ρίσκο για την ασφάλεια από τώρα και στο εξής, εκείνοι που δεν μπορούν να το αποχωριστούν, θα πρέπει να γνωρίζουν ποια προγράμματα περιήγησης μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να περιηγηθούν στο Internet με ασφάλεια.

Internet Explorer

Πρώτον, ο Internet Explorer είναι έξω από το θέμα. Οι πιο κοινές εκδόσεις του browser της Microsoft που χρησιμοποιείται από τους οπαδούς των XP είναι 7 και 8. Δεδομένου ότι ο browser είναι ήδη στην έκδοση 11, είναι κάπως παρωχημένο και παρουσιάζει κινδύνους για την ασφάλεια από μόνος του.

Για να κάνει τα πράγματα χειρότερα, η Microsoft δεν θα ενημερώσει αυτές τις εκδόσεις, το οποίο σημαίνει ότι είστε ευάλωτοι σε κακόβουλο λογισμικό.

Google Chrome

Τον Οκτώβριο, η Google έκανε μια μεγάλη ανακοίνωση για όλους τους οπαδούς των XP. Η εταιρεία είπε ότι θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη του Chrome για τους χρήστες του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Mozilla Firefox

Οι φίλοι του Mozilla Firefox δεν έχουν κανένα λόγο να πανικοβληθούν τώρα που τα Windows XP δεν υποστηρίζονται πλέον από τη Microsoft. Η εταιρεία ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου έτους ότι δεν σκοπεύει να σταματήσει την υποστήριξη για τους χρήστες των Windows XP.

Opera

Ο Opera θα ακολουθήσει τα βήματα των άλλων browsers και επιβεβαίωσε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει την υποστήριξη για τις εκδόσεις XP μετά τις 8 Απριλίου.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS