ΑρχικήinetΓιατί η NSA δεν θέλει να αποκαλύψει την κατανάλωση νερού στο κέντρο...

Γιατί η NSA δεν θέλει να αποκαλύψει την κατανάλωση νερού στο κέντρο δεδομένων της Utah

Μετά τις αποκαλύψεις για τις κατασκοπευτικές δράσεις της NSA, η υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ, φαίνεται ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Η υπηρεσία αρνήθηκε να αποκαλύψει το πόσο νερό χρησιμοποιεί στο νέο κέντρο δεδομένων του Bluffdale, της Utah, γιατί θεωρεί ότι πρόκειται για ένα θέμα εθνικής ασφάλειας και αυτό μάλλον έχει ενοχλήσει πάρα πολύ κόσμο.

nsa2

Το Arstechnica ανεφέρε ότι μια νέα απόφαση που εκδόθηκε από το State Records Committee της πόλης του Bluffdale δίνει στην υπηρεσία λιγότερο από ένα μήνα για να παρέχει στις δημοτικές αρχές το δεδομένα που σχετίζονται την κατανάλωση νερού του κέντρου δεδομένων της NSA στη Γιούτα.

Το κέντρο δεδομένων καταναλώνει ήδη τεράστιες ποσότητες ενέργειας και πάρα πολύ νερό. Εκτιμάται ότι χρειάζεται περίπου πάνω από 4.500 κυβικά μέτρα τη μέρα.
Η NSA θέλει να κρατήσει τους πραγματικούς αριθμούς κατανάλωση νερού μυστικούς, αναφέροντας ότι με τον υπολογισμό χρήσης του νερού, θα μπορούσε κανείς να καθορίσει ποια είναι η υπολογιστική ισχύ και ποιες οι δυνατότητες του Data Center στη Γιούτα.
“Armed with this information, one could deduce how much intelligence NSA is collecting and maintaining,” ανέφερε ο αναπληρωτής διευθυντής της NSA, David Sherman.

 

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS