ΑρχικήinvestigationsΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-ΕΠΕΙΓΟΝ: "Μου έκλεψαν το κινητό και μου το επέστρεψαν με λογισμικό υποκλοπής".

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-ΕΠΕΙΓΟΝ: “Μου έκλεψαν το κινητό και μου το επέστρεψαν με λογισμικό υποκλοπής”.

mobile.phone.theft1

Δεν είναι λίγοι οι αναγνώστες που μας στέλνουν τις ιστορίες τους. Άλλες λιγότερο ενδιαφέρουσες και άλλες περισσότερο. Η παρακάτω ιστορία όμως είναι άκρως ιδιαίτερη και απαιτεί σίγουρα την έρευνα και εγρήγορση των διωκτικών αρχών για αντίστοιχα περιστατικά, μιας και οι συγκεκριμένες περιπτώσεις φαίνεται να αυξάνονται ιδιαίτερα επικίνδυνα. Διαβάστε την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ υπόθεση που μετέφερε θύμα της απάτης,μέσω του τηλεφώνου καταγγελιών του SecNews (+302111984444). Τα πλήρη στοιχεία του θύματος είναι στην διάθεση του SecNews.

mobile.phone.theft3

“Παρασκευή μόλις έχω σχολάσει από τη δουλειά, για την ακρίβεια την έχω κάνει λίγο νωρίτερα, και πάω να συναντήσω τους φίλους για να φύγουμε για Πήλιο! Μετά από 7 ολόκληρους μήνες κατάφερα να ξεφύγω για ένα σαββατοκύριακο. Κοιτώντας το ρολόι καταλαβαίνω ότι έχω ακόμη λίγο χρόνο για να πάρω ένα καφεδάκι για το δρόμο. Σταματάω έξω από τον Βενέτη και βγαίνω. Επιστρέφω, βάζω και πάλι μπροστά και πάω να μαζέψω τους φίλους να φύγουμε. Φτάνω στο σημείο συνάντησης, μπαίνουν και ξεκινάμε το ταξίδι. Με απορία με ρωτάνε γιατί δεν ακούω το τηλέφωνο μου και που το έχω βάλει και άλλα τέτοια αστεία. Συνειδητοποιώ ότι πραγματικά δεν έχω ιδέα που είναι το τηλέφωνο μου, παρόλα αυτά είμαι σίγουρος ότι μίλησα στη φίλη μου πριν φτάσω στο Βενέτη. Αναστροφή και πίσω. Φυσικά άφαντο το τηλέφωνο. Κανένας δεν είδε τίποτα. iPhone 5, σιγά μην το άφηναν. Στεναχώρια κυρίως για τα αρχεία και τις επαφές που είχα μέσα αλλά δεν βαριέσαι; Φεύγω για Πήλιο με τους φίλους και μάλιστα χωρίς τηλέφωνο! Που να ήξερα τι μου ξημερώνει…

 stealthgenie-1110x400

Επιστρέφοντας τη Δευτέρα μου λέει η φίλη μου ότι της τηλεφώνησε κάποιος που βρήκε το τηλέφωνό μου στον δρόμο! Η χαρά μου είναι τόσο μεγάλη όσο φαντάζεστε και ακόμη μεγαλύτερη κυρίως για τις επαφές και τα αρχεία όπως σας είπα αλλά φυσικά και για τη συσκευή. Μου δίνει το τηλέφωνο του τύπου και δεν χάνω στιγμή! Παίρνω τηλέφωνο τον τύπο και μου τα λέει λίγο περίεργα. Ότι δεν το βρήκε αυτός αλλά το βρήκε μια κυρία που έχει κύφωση και περπατάει σκυφτή λόγω αρρώστιας και ότι εγώ είμαι υδραυλικός και πήγα σπίτι της επειδή είναι πελάτισσα μου και της είπα ότι θα είναι καλό να πάρεις τον αριθμό που κάλεσε τελευταίο και να το δώσεις πίσω. Του είπε αυτή ότι δεν μπορεί να το κάνει γιατί είναι και λίγο κουφή και τελικά “αναγκάστηκε” να το κάνει αυτός… Η ιστορία άρχισε να βρωμάει γιατί ο τύπος επέμενε να συναντηθούμε οπωσδήποτε το συντομότερο οπότε και εγώ φαντάστηκα ότι θα θέλει το κατιτίς του. Φυσικά μέσα στη χαρά μου ούτε που σκέφτηκα πως άνοιξε το τηλέφωνο και βρήκε τις επαφές μου ούτε τίποτα σχετικό. Πηγαίνω στη συνάντηση το ίδιο βράδυ μου δίνει τη συσκευή μου πίσω και δεν μου ζητάει τίποτε ως αντάλλαγμα! Ούτε καν έναν καφέ για τον κόπο του.

Χαρούμενος ανοίγω το τηλέφωνο μου και ως εκ θαύματος είναι όλα στη θέση τους! Κατευθείαν στον ΟΠΑΠ της γειτονιάς για να παίξω Τζόκερ ποντάροντας στην τυχερή μου μέρα!

mobile.phone.theft2

Κάποια στιγμή λαμβάνω τον αναλυτικό λογαριασμό της πιστωτικής μου κάρτας και βλέπω τις πιο απίστευτες χρεώσεις και φυσικά η κάρτα ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΗ! Τηλεφωνώ αμέσως στην τράπεζα μου για να ζητήσω εξηγήσεις και με ενημερώνουν ότι αν δεν έχω κάνει εγώ τις χρεώσεις τότε κάποιος άλλος τις έχει κάνει με τα δικά μου στοιχεία, τους δικούς μου κωδικούς το δικό paypal και φυσικά τη δική μου έγκριση. Σπάω το κεφάλι μου λοιπόν να καταλάβω τι στο διάβολο έχει γίνει και τότε μου έρχεται… Μέσα στη θολούρα μου παίρνω τηλέφωνο τον τύπο που “βρήκε” το iPhone μου στο σπίτι της κυρίας που πάσχει από κύφωση και φυσικά είναι κλειστό. Πηγαίνω λοιπόν σε έναν φίλο που γνωρίζει πέντε πράγματα παραπάνω για κινητά και υπολογιστές και του λέω την ιστορία μου. Αφού γελάει μέσα στη μούρη μου με την ασχετοσύνη μου, μου υποδεικνύει ότι δεν θα έπρεπε να ανοίξω καν το κινητό αν δεν το ελέγξει πρώτα ειδικός και με συμβούλεψε να ακυρώσω όλους τους λογαριασμούς που είχα αποθηκευμένους. Από email μέχρι paypal και πιστωτικές κάρτες. Επίσης ανακαλύψαμε ότι το τηλέφωνο από το οποίο με είχε καλέσει ήταν κλεμμένο ύστερα από τηλέφωνο στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο που άνηκε ο αριθμός! Για όσους δεν το κατάλαβαν, ο “σωτήρας” που δήθεν βρήκε το κινητό μου εγκατέστησε λογισμικό που καταγράφει τα πάντα και μέσω τούνελ που έχει οριστεί από τον κύριο που το εγκατέστησε, αποστέλλει το σύνολο των επικοινωνιών μου και τέλος πάντων ότι έχω μέσα στο τηλέφωνό μου, όπου θέλει εκείνος.

Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα λέει ο σοφός λαός και εγώ μακάρι να την είχα.

Μέχρι τώρα δεν ήμουν αναγνώστης του Secnews γιατί πολύ απλά δεν με ενδιέφερε το αντικείμενο, αλλά μόλις έγινα.”

Many-Free-iPhone-and-Android-Apps-Steal-Personal-Information-2

[box_warning]

Το SecNews πραγματοποίησε εκτενή έρευνα σχετικά με το περιστατικό και διαθέτει τα πλήρη στοιχεία του υποτιθέμενου προσώπου που εμφανίζεται ως ο ευρών του τηλεφώνου. Οι λεπτομέρειες δεν αποτελούν στοιχεία προς δημοσιοποίηση (τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή). Τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα και την καταγγελία είναι στην διάθεση των αρμοδίων αρχών, για την βαθύτερη έρευνα της υπόθεσης.

Εφιστούμε ιδιαίτερα την προσοχή για αντίστοιχα περιστατικά. Φαίνεται ότι τελικά τα λογισμικά υποκλοπής είναι τόσο διαδεδομένα που ακόμα και απλοί κλέφτες επιλέγουν να τα χρησιμοποιούν εναντίον των θυμάτων τους! Εφόσον σας έχει τύχει αντίστοιχη περίπτωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

[/box_warning]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS