ΑρχικήinvestigationsHacking(;) στην ιστοσελίδα ψηφοφορίας του Ελληνικού σήματος προϊόντων και υπηρεσιών!

Hacking(;) στην ιστοσελίδα ψηφοφορίας του Ελληνικού σήματος προϊόντων και υπηρεσιών!

greek.logo.campaign

Επίθεση hacking πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με  πληροφορίες του SecNews εναντίον της ιστοσελίδας διαδικτυακής ψηφοφορίας σχετικά με επιλογή του Ελληνικού σήματος προϊόντων και υπηρεσιών που πραγματοποιεί το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας!

Την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 (μια εβδομάδα δηλαδή περίπου πριν) πραγματοποιήθηκε η έναρξη της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την επιλογή σήματος/λογότυπου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Η επιλογή γινόταν από τους Έλληνες πολίτες μέσω της ιστοσελίδας http://ypanyp.gov.gr/index.php/poll

Τα 3 λογότυπα που τέθηκαν σε επιλογή αφορούν την σήμανση αντιπροσώπευσης των Ελληνικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο. Όμως κάποιοι φαίνεται ότι είχαν διαφορετική άποψη …

3 ημέρες μετά την ανακοίνωση της ιστοσελίδας οι αρμόδιοι διαχειριστές αναγκάστηκαν να διακόψουν την πρόσβαση στην ιστοσελίδα λόγω διαδικτυακών κυβερνοεπιθέσεων που είχαν πλήξει τις υποδομές τους. Οι υπεύθυνοι διαχειριστές του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, αναλύοντας τα αρχεία καταγραφής επιθέσεων με έκπληξή τους εντόπισαν τεράστιο αριθμό IP διευθύνσεων από το εξωτερικό και τις προσπάθειες αυτών να διεισδύσουν στην ιστοσελίδα.

hacking

Το στοιχείο που οδήγησε στην περαιτέρω έρευνα του περιστατικού και σήμανε συναγερμό, είναι το γεγονός ότι στην ψηφοφορία εμφανίζονταν πολλαπλοί ψήφοι από διευθύνσεις στο εξωτερικό την στιγμή που ο σχεδιασμός ήταν να έχουν δυνατότητα ψηφοφορίας μόνο Έλληνες πολίτες που βρίσκονταν εντός του Ελλαδικού χώρου! Μετά από αυτό το περιστατικό οι αρμόδιοι αναγκάστηκαν να παύσουν την ιστοσελίδα και να  εκκινήσουν  την διαδικασία της ψηφοφορίας πάλι ουσιαστικά από την αρχή!

Ενδεικτικά αναφέρθηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις :

[box_info]- Από μια ηλεκτρονική διεύθυνση (ip) προερχόμενη από Γαλλία ψήφισαν 930 φορές συγκεκριμένη πρόταση.
– Από τρεις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (ip), προερχόμενες από Ολλανδία, ψήφισαν συνολικά 1358 φορές συγκεκριμένη πρόταση.
– Από δύο ηλεκτρονικές διευθύνσεις (ip), προερχόμενες από Ελλάδα, ψήφισαν συνολικά 1307 φορές συγκεκριμένη πρόταση.
– Από μία ηλεκτρονική διεύθυνση (ip) προερχόμενη από Ελβετία ψήφισαν 565 φορές συγκεκριμένη πρόταση.
– Από μια ηλεκτρονική διεύθυνση (ip) προερχόμενη από Σουηδία ψήφισαν 501 φορές συγκεκριμένη πρόταση.
– Από μία ηλεκτρονική διεύθυνση (ip), προερχόμενη από τις ΗΠΑ, ψήφισαν 338 φορές συγκεκριμένη πρόταση.
– Από μία ηλεκτρονική διεύθυνση (ip), προερχόμενη από Γερμανία, ψήφισαν 300 φορές συγκεκριμένη πρόταση.[/box_info]

Με βάση αυτά τα δεδομένα ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Θανάσης Σκορδάς έδωσε εντολή για την άμεση ακύρωση και επανάληψη της σχετικής ψηφοφορίας.

Δείτε την χαρακτηριστική ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο στις 24 Μαρτίου 2014, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση.

elliniko.sima

 

[box_alert]

Από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοινώνεται ότι από σήμερα Δευτέρα 24 Μαρτίου θα επαναληφθεί η διαδικτυακή ψηφοφορία για την επιλογή του Ελληνικού Σήματος προϊόντων και υπηρεσιών μετά τη διακοπή της ψηφοφορίας την Πέμπτη 20 Μαρτίου.

Η ψηφοφορία διεξάγεται από σήμερα με αυστηρότερους τεχνικούς περιορισμούς συμμετοχής και επιπλέον προδιαγραφές ασφαλείας μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Ανάπτυξης και θα διαρκέσει 15 ημέρες. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν στον τύπο και στο διαδίκτυο.

[/box_alert]

Φαινομενικά πλέον η ψηφοφορία συνεχίζεται απρόσκοπτα χωρίς (ελπίζουμε) άλλες διακοπές και τεχνικά προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ορθό, όποιος το επιθυμεί να επιλέξει το λογότυπο της αρεσκείας του μέσω της ιστοσελίδας http://ypanyp.gov.gr/index.php/poll.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS