ΑρχικήinetΠρώην υπάλληλος της Microsoft συνελήφθη με την κατηγορία ότι έκλεψε εμπορικά μυστικά...

Πρώην υπάλληλος της Microsoft συνελήφθη με την κατηγορία ότι έκλεψε εμπορικά μυστικά των Win 8

500px-Microsoft.svg_

O Alex Kibkalo, ένας πρώην υπάλληλος στη Microsoft που πρόσφατα εργαζόταν ως διευθυντής διαχείρισης προϊόντων στο Λογισμικό 5nine (σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn), έχει συλληφθεί για την κατηγορία ότι έκλεψε εμπορικά μυστικά που σχετίζονται με τα Windows, ενώ εργάζονται για τη Microsoft.

Ο Kibkalo συνελήφθη την Τετάρτη, σύμφωνα με μια ανακοίνωση στο Seattle Post-Intelligencer. Σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλε στις 17 Μαρτίου στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Δυτική Περιφέρεια της Ουάσιγκτον, ο Kibkalo – ένας Ρώσος υπήκοος και πρώην υπάλληλος της Microsoft στο Λίβανο – μετέφερε εμπορικά μυστικά που αφορούν τα Windows 8 σε ένα ανώνυμο blogger τεχνολογίας στη Γαλλία.

Η έρευνα της Microsoft κατέληξε ότι ο Kibkalo “ανέβασε ιδιόκτητο λογισμικό, συμπεριλαμβανομένων μη δημοσιευμένων αναβαθμίσεων λογισμικού για τα Windows 8 RT και συσκευές ARM , καθώς και το Microsoft Activation Server Software Development Kit (SDK) σε έναν υπολογιστή στο Ρέντμοντ, στην Ουάσιγκτον, και στη συνέχεια στο προσωπικό του λογαριασμό στο Windows Live SkyDrive”. Ο Kibkalo στη συνέχεια φαίνεται να έδωσε στον blogger τους συνδέσμους προς το αρχείο στο λογαριασμό του.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS