Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
Latest Posts

H NSA δεν μπορεί να διαγράψει, ούτε να τα διατηρήσει τα δεδομένα που έχει συλλέξει για περισσότερο από πέντε χρόνια

nsa-main-pic-270x167

Σύμφωνα με απόφαση Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ, η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας (ΝSA) δεν μπορεί να προχωρήσει σε διαγραφή των δεδομένων που έχουν συλλεγεί μέσω των προγραμμάτων επιτήρησης, καθώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε δίκες.

Το δικαστήριο έχει ήδη αποφανθεί ότι η υπηρεσία ασφάλειας απαγορεύεται να διαγράψει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία στο εγγύς μέλλον, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο σε νομικές υποθέσεις. Ωστόσο, τώρα εξέδωσε μια περιοριστική εντολή, υπογραμμίζοντας την απόφαση αυτή.

«Η έκδοση προσωρινής περιοριστικής εντολής είναι αναγκαία, ώστε να επιτρέπεται στο δικαστήριο να αποφασίσει εάν θα πρέπει να διατηρηθούν τα δεδομένα για περαιτέρω ανάλυση», ανέφερε το δικαστήριο.

«Οι εναγόμενοι, οι αξιωματούχοι, οι πράκτορες και οι δικηγόροι τους, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος σχετίζεται με την υπόθεση απαγορεύεται να καταστρέψει οποιοδήποτε σχετικό αποδεικτικό στοιχείο, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφωνικών μεταδεδομένων ή των εγγραφών που περιέχουν λεπτομέρειες τηλεφωνικών κλήσεων, μέχρι νεότερας απόφασης».

Επιπλέον, την περασμένη Παρασκευή ένα δικαστήριο αποφάνθη στα πλαίσια του νόμου FISA, ότι το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν μπορεί να κρατήσει τα δεδομένα επ’ αόριστον.

Σύμφωνα με το Τhe Verge, o δικαστής Reggie Walton επισήμανε ότι η διατήρηση των δεδομένων για περισσότερα από πέντε έτη θα παραβίαζε περαιτέρω την προστασία της ιδιωτικής ζωής των πολιτών, των οποίων οι  τηλεφωνικές συνδιαλέξεις διατηρούνται από την αμερικανική υπηρεσία.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *