Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!
infosec

Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!

Η Microsoft παραμένει στη κορυφή της λίστας των εταιρειών που επιλέγουν οι κακόβουλοι χρήστες να υποδυθούν όταν θέλουν να “ψαρέψουν”...
Read More
infosec

Bug στην εφαρμογή Google News χρησιμοποιεί μεγάλο όγκο των δεδομένων σας

Πριν από λίγο καιρό, η Google κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή, με το όνομα Google News, η οποία αντικατέστησε τα Google...
Read More
infosec

Οι εφαρμογές σας παρακολουθούν ακόμα και μετά την απεγκατάστασή τους

Έχετε παρατηρήσει ότι διαφημίσεις για εφαρμογές που έχετε απεγκαταστήσει εδώ και καιρό εμφανίζονται ακόμα στη συσκευή σας; Μια πρόσφατη αναφορά...
Read More
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
Latest Posts

Microsoft: Ελέγχθηκαν πάνω από 125.000 λογαριασμοί το 2013

microsoft
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Microsoft, το 76% των αιτημάτων είχαν σαν αποτέλεσμα την αποκάλυψη δεδομένων που δεν αφορούσαν περιεχόμενο, ενώ σε 21% του συνόλου των αιτημάτων, δεν αποκαλύφθηκαν δεδομένα οποιασδήποτε μορφής.

Η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αφορούν τις αιτήσεις, από διάφορες κυβερνήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες, για έλεγχο λογαριασμών και δεδομένων, συνδρομητών της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι δέχθηκε για το δεύτερο εξάμηνο του 2013, 35.083 αιτήσεις από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες, παγκοσμίως, οι οποίες αφορούσαν 58.676 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Συνολικά, για το 2013, η Microsoft δέχθηκε 72.999 αιτήσεις που αφορούσαν 125.215 λογαριασμούς.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αιτήσεις σημείωσαν μικρή μείωση σε σχέση με το 2012, οπότε είχαν καταγραφεί 75.378 αιτήσεις για 137.424 λογαριασμούς. Προφανώς η μείωση δεν είναι εντυπωσιακή, κάτι που ενδεχομένως αρκετοί θα ανέμεναν μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από τις παράνομες παρακολουθήσεις, κατά τους προηγούμενους μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Microsoft, το 76% των αιτημάτων είχαν σαν αποτέλεσμα την αποκάλυψη δεδομένων που δεν αφορούσαν περιεχόμενο, ενώ σε 21% του συνόλου των αιτημάτων, δεν αποκαλύφθηκαν δεδομένα οποιασδήποτε μορφής. Περιεχόμενο των χρηστών αποκαλύφθηκε μόνο στο 2,32% των περιπτώσεων.

[wdca_ad id=»74823″ ]

Από το σύνολο των αιτήσεων, υπήρξαν μόλις τρεις δικαστικές εντολές που αφορούσαν δεδομένα σχετιζόμενα με υπηρεσίες που προσφέρονταν από επιχειρήσεις και αφορούσαν 15 λογαριασμούς. Επιπλέον, από τα εκατοντάδες εκατομμύρια λογαριασμούς της Microsoft, επηρεάστηκαν μόνο το 0,01% από αυτούς.

Ο μεγαλύτερος όγκος αιτήσεων ήρθε από τις διάφορες υπηρεσίες ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, φθάνοντας το ποσοστό του 80%. Παγκοσμίως, τα περισσότερα αιτήματα διερεύνησης λογαριασμών χρηστών προήλθαν από τις ΗΠΑ, την Τουρκία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της, η Microsoft σημειώνει πως θα πρέπει να υπάρξει διεθνής συνεργασία στο θέμα της δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων χρηστών, ακριβώς επειδή τα αιτήματα προέρχονται από πολλές διαφορετικές κυβερνήσεις με διαφορετικές επιμέρους νομοθεσίες.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *