European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18): Τα αποτελέσματα
infosec rapidalert

European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18): Τα αποτελέσματα

Ο φετινός πανευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC '18) που διεξήχθει στο Λονδίνο έλαβε τέλος και βρήκε...
Read More
infosec

Το GandCrab malware δημοσιεύει τα Κλειδιά των σύριων θυμάτων

Σε ένα post ενός hacking forum, οι developers του GandCrab δημοσίευσαν όλα τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης των θυμάτων τους από την...
Read More
infosec

Το RID hijacking δίνει πλήρη πρόσβαση στους hackers σε Windows PCs

Ένας ερευνητής ασφάλειας που ονομάζεται Sebastián Castro, έχει ανακαλύψει έναν τρόπο να αποκτήσει δικαιώματα διαχειριστή σε υπολογιστές Windows, ο οποίος...
Read More
infosec

Το Facebook Portal συλλέγει δεδομένα για προβολή στοχευμένων διαφημίσεων

Όταν το Facebook ξεκίνησε το Portal - μια handsfree συσκευή βίντεο κλήσης- για να ανταγωνιστεί το Amazon Alexa και το...
Read More
infosec

Παράκαμψη κωδικού στα iPhone επιτρέπει σε hackers να μοιράζονται εικόνες σας

Η προσπάθεια των hackers να παρακάμψουν την ασφάλεια των iPhone δεν είναι κάτι καινούργιο και είναι κάτι που συμβαίνει συνέχεια....
Read More

Το νέο αφεντικό του FBI αναφέρει ότι ανησυχούν περισσότερο για την διαδικτυακή εγκληματικότητα παρά για την τρομοκρατία

FBI_Federal_Bureau_of_Investigation_Terminal_LogOn_Wallpapers

Ο νέος επικεφαλής του FBI, James Comey, δήλωσε στο συνέδριο ασφάλειας της RSA στο Σαν Φρανσίσκο ότι την επόμενη δεκαετία θα είναι στο επίκεντρο η εγκληματικότητα στο διαδίκτυο.

Ως αποτέλεσμα, οι πράκτορες θα περνούν από μια αντιδραστική λειτουργία σε μια πιο μακρόπνοη προσέγγιση κατά την αντιμετώπιση του εγκλήματος στο διαδίκτυο, προσφέροντας υπηρεσίες με γρήγορους χρόνους απόκρισης που θα περιμέναμε από υπολογιστές.

Για παράδειγμα, το FBI έχει χτίσει μια βάση δεδομένων με δείγματα malware, το επονομαζόμενο Binary Analysis, Χαρακτηρισμός και Σύστημα Αποθήκευσης (BACSS), για τους υπεύθυνους ερευνών. Αργότερα αυτό το έτος μια αποχαρακτηρισμένη έκδοση αυτού, που ονομάστηκε Malware Investigator (Ερευνητής κακόβουλου λογισμικού), θα πρέπει να τίθενται στη διάθεση των συνεργατών για θέματα ασφάλειας, δήλωσε Comey, ο οποίος ορκίστηκε ως διευθυντής τον Σεπτέμβριο.

Στο συνέδριο αναφέρει επίσης: «Αν μια εταιρεία παραβιασθεί μπορείτε να στείλετε το κακόβουλο λογισμικό σε εμάς και, στις περισσότερες περιπτώσεις, μέσα σε λίγες ώρες να πάρετε μια έκθεση για το πώς λειτουργεί, ποιον θα μπορούσε να στοχεύσει και που το έχουμε ξαναδεί.»

[wdca_ad id=»73652″ ]

«Στόχος μας είναι να κάνουμε το BACSS το ίδιο είδος αποθηκευτικού χώρου με αυτόν που διατηρούμε εδώ και καιρό για τα δακτυλικά αποτυπώματα, τα ποινικά μητρώα και το DNA.»

Επίσης, το FBI επεκτείνει το πρόγραμμα της eGuardian που επιτρέπει στις εταιρείες να ενημερώνουν αυτόματα την υπηρεσία για παραβιάσεις της ασφάλειας των δεδομένων που αφορούν απόρρητα και μη δεδομένα.

Ο Comey είπε ότι αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ανησυχίες για την σχετικά με την εισβολή της Αμερικανικής κυβέρνησης στον διαδικτυακό κόσμο, επισήμανε όμως ότι η ίδια η Αμερική ιδρύθηκε από ανθρώπους που είχαν απηυδήσει από τους άρχοντες. Βέβαια, υποσχέθηκε ότι το διαδίκτυο είναι ασφαλές στα χέρια του FBI.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες του FBI έχουν ορκιστεί να μας προστατεύουν και νοιάζονται βαθιά τόσο για την εθνική ασφάλεια όσο και για την ελευθερία μας.»

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *