ΑρχικήsecurityΑnonymous: Επίθεση hacking σε κυβερνητικές ιστοσελίδες των Φιλιππίνων

Αnonymous: Επίθεση hacking σε κυβερνητικές ιστοσελίδες των Φιλιππίνων

Hacktivists-Target-Philippines-Government-Sites-in-Protest-Against-Cybercrime-Law

Οι Anonymous πραγματοποίησαν για ακόμη μια φορά μαζικές επιθέσεις έναντι κυβερνητικών ιστοσελίδων των Φιλιππίνων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για αμφιλεγόμενη διάταξη του νομοσχεδίου “Cybercrime Prevention Act of 2012”, που αφορά την πρόληψη του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Η αμφιλεγόμενη διάταξη σχετικά με τη διαδικτυακή συκοφαντική δυσφήμιση έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις, καθώς φέρεται πως παραβιάζει την ελευθερία του λόγου.

Μεταξύ των ιστοσελίδων που δέχτηκαν επιθέσεις από τους Αnonymous περιλαμβάνονται και οι ιστότοποι της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, του Κέντρου Καταπολέμησης της Πειρατείας, του Δικτύου Πληροφοριών DOST, της Αρχή Τεχνικής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, της πρεσβείας των Φιλιππίνων στην Ρώμη, του PNP Commmand Center, καθώς και της ιστοσελίδας του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Οι ιστοσελίδες διαφόρων πόλεων και δήμων παραβιάστηκαν επίσης στα πλαίσια της εκστρατείας.

Σύμφωνα με τους χακτιβιστές, η αμφιλεγόμενη διάταξη του νομοσχεδίου καταργεί το δικαίωμα των ανθρώπων να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους και σκοτώνει την ελευθερία του λόγου μέσω του διαδικτύου.”

“Αυτός είναι ο τρόπος μας να εκφραστούμε και να αντιταχθούμε στο νομοσχέδιο αυτό, που μπορεί να καταστρέψει το μέλλον του διαδικτύου στις Φιλιππίνες. Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί θα επιτύχουμε το στόχο μας. Θα πολεμήσουμε για το δικαίωμα των πολιτών των Φιλιππίνων στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης”, τόνισαν οι hackers.

Οι επιθέσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν από τους χακτιβιστές μετά την απόφαση Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας που έκρινε τη συγκεκριμένη διάταξη ως συνταγματική.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS