Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
Latest Posts

Αnonymous: Επίθεση hacking σε κυβερνητικές ιστοσελίδες των Φιλιππίνων

Hacktivists-Target-Philippines-Government-Sites-in-Protest-Against-Cybercrime-Law

Οι Anonymous πραγματοποίησαν για ακόμη μια φορά μαζικές επιθέσεις έναντι κυβερνητικών ιστοσελίδων των Φιλιππίνων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για αμφιλεγόμενη διάταξη του νομοσχεδίου «Cybercrime Prevention Act of 2012», που αφορά την πρόληψη του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Η αμφιλεγόμενη διάταξη σχετικά με τη διαδικτυακή συκοφαντική δυσφήμιση έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις, καθώς φέρεται πως παραβιάζει την ελευθερία του λόγου.

Μεταξύ των ιστοσελίδων που δέχτηκαν επιθέσεις από τους Αnonymous περιλαμβάνονται και οι ιστότοποι της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, του Κέντρου Καταπολέμησης της Πειρατείας, του Δικτύου Πληροφοριών DOST, της Αρχή Τεχνικής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, της πρεσβείας των Φιλιππίνων στην Ρώμη, του PNP Commmand Center, καθώς και της ιστοσελίδας του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Οι ιστοσελίδες διαφόρων πόλεων και δήμων παραβιάστηκαν επίσης στα πλαίσια της εκστρατείας.

Σύμφωνα με τους χακτιβιστές, η αμφιλεγόμενη διάταξη του νομοσχεδίου καταργεί το δικαίωμα των ανθρώπων να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους και σκοτώνει την ελευθερία του λόγου μέσω του διαδικτύου.»

«Αυτός είναι ο τρόπος μας να εκφραστούμε και να αντιταχθούμε στο νομοσχέδιο αυτό, που μπορεί να καταστρέψει το μέλλον του διαδικτύου στις Φιλιππίνες. Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί θα επιτύχουμε το στόχο μας. Θα πολεμήσουμε για το δικαίωμα των πολιτών των Φιλιππίνων στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης», τόνισαν οι hackers.

Οι επιθέσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν από τους χακτιβιστές μετά την απόφαση Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας που έκρινε τη συγκεκριμένη διάταξη ως συνταγματική.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *