ΑρχικήinetΠροσοχή σε ψεύτικες εκδόσεις του Flash Player για Android

Προσοχή σε ψεύτικες εκδόσεις του Flash Player για Android

Cybercriminals-Trick-Mobile-Users-into-Paying-5-3-6-for-Flash-Player

Eρευνητές ασφάλειας της F-Secure έχουν εντοπίσει μια ακόμη ενδιαφέρουσα εκστρατεία του κυβερνοχώρου, η οποία στοχεύει στην εξαπάτηση ανυποψίαστων χρηστών, με σκοπό τη λήψη μιας πλαστής έκδοσης του Flash Player για Android.

Η καμπάνια βασίζεται σε ένα malware, που έχει σχεδιαστεί ώστε να στοχεύει Android συσκευές. Μόλις η απειλή μολύνει μια συσκευή, εμφανίζονται πλαστοί installers του “Flash 11”. Όταν αυτοί εκτελεστούν, οι ανυποψίαστοι χρήστες καλούνται να πληρώσoυν 5 δολάρια (3,6€) μέσω του PayPal, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

To Flash Player είναι αφενός δωρεάν, και αφετέρου η Adobe έχει αποσύρει την εφαρμογή για Android από τον Αύγουστο του 2012, έτσι οποιαδήποτε ιστοσελίδα προσφέρει το app έναντι χρημάτων θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με καχυποψία.

Εκτός από το Flash Player, οι κυβερνοεγκληματίες πίσω από την καμπάνια αυτή, προσπαθούν να ξεγελάσουν τους χρήστες ώστε να πληρώσουν για ένα MP3 YouTube downloader, όπως και για το παιχνίδι Flappy Birds, το οποίο αποσύρθηκε πρόσφατα από τα επίσημα διαδικτυακά καταστήματα εφαρμογών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS