Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!
infosec

Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!

Η Microsoft παραμένει στη κορυφή της λίστας των εταιρειών που επιλέγουν οι κακόβουλοι χρήστες να υποδυθούν όταν θέλουν να “ψαρέψουν”...
Read More
infosec

Bug στην εφαρμογή Google News χρησιμοποιεί μεγάλο όγκο των δεδομένων σας

Πριν από λίγο καιρό, η Google κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή, με το όνομα Google News, η οποία αντικατέστησε τα Google...
Read More
infosec

Οι εφαρμογές σας παρακολουθούν ακόμα και μετά την απεγκατάστασή τους

Έχετε παρατηρήσει ότι διαφημίσεις για εφαρμογές που έχετε απεγκαταστήσει εδώ και καιρό εμφανίζονται ακόμα στη συσκευή σας; Μια πρόσφατη αναφορά...
Read More
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
Latest Posts

Eπιτήδειοι προσπαθούν να υποκλέψουν κλειδιά Steam της Valve

Fake-Debian-Developers-Are-Trying-to-Get-Steam-Keys-from-Valve

H Valve ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα παρέχει στους προγραμματιστές Debian και Ubuntu ειδικά κλειδιά (Steam keys), με τα όποια θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλα τα υπάρχοντα αλλά και μελλοντικά της παιχνίδια. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αρκετοί επιτήδειοι, προκειμένου να λάβουν και οι ίδιοι ένα  Steam key.

Τη διανομή των κλειδιών Steam στους προγραμματιστές έχει αναλάβει μια ανεξάρτητη εταιρία με το όνομα Collabora, η οποία παρέχει υποστήριξη στην Valve σε θέματα ανοικτού κώδικα.

Ένας από τους υπαλλήλους της Collabora, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αποστολή των κλειδιών και την εξακρίβωση της γνησιότητας των στοιχείων των δικαιούχων, έχει αναρτήσει ένα ενδιαφέρον blog post, στο οποίο απαριθμεί μερικές από τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν από τους επιτήδειους, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στα παιχνίδια.

Μέχρι στιγμής, η Collabora έχει διανείμει περίπου 280 κλειδιά, ενώ υπάρχουν περίπου 1.200 δικαιούχοι προγραμματιστές Debian.

Τώρα που η προσφορά έχει επεκταθεί και για προγραμματιστές Ubuntu, αναμένεται να αυξηθούν οι ψεύτικες αιτήσεις από άτομα που δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην διεκδίκηση ενός Steam κλειδιού.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *