ΑρχικήinetMicrosoft: Ο κόσμος δεν παίρνει μέτρα προστασίας στο ίντερνετ

Microsoft: Ο κόσμος δεν παίρνει μέτρα προστασίας στο ίντερνετ

internet

“Παρά το ότι ο αριθμός των σημερινών χρηστών του Ίντερνετ ξεπερνά τα δύο δισ. παγκοσμίως και αυξάνεται, ο κόσμος δεν παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ενισχύει την ασφάλειά του όταν βρίσκεται online”….

Αυτά δήλωσε δήλωσε η διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Δημοσίων Σχέσεων της Microsoft Ελλάς, Λία Κομνηνού, παρουσιάζοντας τα βασικά ευρήματα της ετήσιας έρευνας MCSI (Microsoft Computing Safety Index) στη χθεσινή εκδήλωση Youth Online Safety: «Internet. Ναι στη χρήση, όχι στην κατάχρηση»

«Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ανάγκη ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε σημαντικά αλλά και απλά βήματα που ο καθένας μας μπορεί να κάνει, ώστε να προστατεύει τόσο τα δεδομένα του υπολογιστή του, όσο και ολόκληρη την ψηφιακή του ζωή» τόνισε.

Στόχος της εκδήλωσης, την οποία διοργάνωσαν η Microsoft Ελλάς και ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα κεντρικά Γραφεία της Microsoft στο Μαρούσι, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, και υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ε.Ε., ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και τους κινδύνους που κρύβει η κατάχρηση του και τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας. Ειδική αναφορά έγινε στη σωστή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στο φαινόμενο του εθισμού στο internet και τις επιπτώσεις που αυτό επιφέρει στα νέα παιδιά, καθώς και στο πολύ σοβαρό θέμα του εκφοβισμού στο διαδίκτυο (cyberbullying).

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο υφυπουργός Παιδείας , Συμεών Κεδίκογλου:«Οι κίνδυνοι που κρύβει το διαδίκτυο δεν είναι αρκετοί για τη δαιμονοποίησή του. Είναι τόσες οι δυνατότητες και τα οφέλη από τη χρήση του διαδικτύου στην καθημερινότητά μας, ώστε αξίζει κάθε προσπάθεια να θωρακίσουμε τα παιδιά απέναντι στους κινδύνους αυτούς. Η προβολή προτύπων ορθής χρήσης του internet, υπεύθυνης συμμετοχής στα social media, καθώς και η ευαισθητοποίηση των μαθητών ως προς το διαδικτυακό εκφοβισμό αφορούν άμεσα τη σχολική κοινότητα και αποτελούν βασικό μέλημα του υπουργείου Παιδείας».

[wdca_ad id=”73088″ ]

O Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δήλωσε μετά την εκδήλωση: «Θέματα όπως το cyber bullying, ο εθισμός στο gaming ακόμα και ο εθισμός στα social media, αφορούν την καθημερινότητα των παιδιών και ο ρόλος μας είναι η ενημέρωση, η εκπαίδευση για να μπορούν να προστατέψουν και να προασπιστούν τα δικαιώματά τους. Η υλοποίηση του YouSmile.gr, μιας διαδραστικής πλατφόρμας επικοινωνίας και ψυχαγωγίας αποκλειστικά για εφήβους, μας έδωσε τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος των κινδύνων που κρύβονται πίσω από μια οθόνη, βασιζόμενοι στις εμπειρίες μαθητών και εφήβων κι όχι απλά σε έρευνες που γίνονται πάνω στο θέμα»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αντάλλαξαν απόψεις για τα εν λόγω ζητήματα. Ειδικότερα, παραβρέθηκαν μαθητές από τα παρακάτω σχολεία: 1ο ΕΠΑΛ Σαλαμίνας, 1ο ΓΕΛ Αιγάλεω, Εκπαιδευτήρια Ώθηση, 5ο Γυμνάσιο Περιστερίου, Εκπαιδευτήρια Γείτονα και Εκπαιδευτήρια Ζαγοριανάκου. Μέσω Skype, συμμετείχαν επίσης με σχόλια και ερωτήσεις τα εξής σχολεία: Αβερώφειος Σχολή Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Καστελορίζου, Γυμνάσιο Γέργερης Ηρακλείου Κρήτης και Γυμνάσιο Λαβάρων Θράκης.

Πηγή:  planet-greece.blogspot.com

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS