ΑρχικήinetΗΠΑ: Συνελήφθησαν τρεις εργαζόμενοι για υποκλοπή προσωπικών στοιχείων συναδέλφων τους

ΗΠΑ: Συνελήφθησαν τρεις εργαζόμενοι για υποκλοπή προσωπικών στοιχείων συναδέλφων τους

Three-Home-Depot-HR-Employees-Arrested-for-Stealing-Co-Workers-Information

Την περασμένη εβδομάδα, οι αμερικανικές αρχές προχώρησαν σε σύλληψη τριών ατόμων που εργάζονταν στο τμήμα ανθρώπινων πόρων της αμερικανικής εταιρείας Home Depot, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο όμιλο οικιακού εξοπλισμού στον κόσμο  και εδρεύει στην Ατλάντα.

Οι τρείς εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, κατηγορούνται για κλοπή προσωπικών στοιχείων συναδέλφων τους και χρήση αυτών για παράνομη έκδοση πιστωτικών καρτών.

Εκπρόσωποι της Home Depot δήλωσαν ότι οι παράνομες δραστηριότητες αποκαλύφθηκαν μετά τον εντοπισμό ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το τμήμα ασφάλειας της εταιρείας, το οποίο είχε αποσταλεί από τον λογαριασμό ενός εκ των δραστών και περιείχε πληροφορίες για περισσότερους από 300 εργαζόμενους. Το περιστατικό αναφέρθηκε στη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

[wdca_ad id=”73257″ ]

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιλάμβανε αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και ημερομηνίες γέννησης. Η εταιρεία επισήμανε ότι συνολικά τα προσωπικά στοιχεία 10.000 έως και 20.000 εργαζομένων ενδέχεται να έχουν εκτεθεί .

Οι πελάτες της Home Depot ωστόσο δεν επηρεάζονται, καθώς οι εργαζόμενοι στο τμήμα ανθρωπίνων πόρων δεν έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες πελατών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS