ΑρχικήsecurityΑπειλή για την εταιρική ασφάλεια οι προσωπικές συσκευές

Απειλή για την εταιρική ασφάλεια οι προσωπικές συσκευές

B6605B4B9EB7861836CC7644CF47F3DD

Μόνο ένας μικρός αριθμός εταιρειών σχεδιάζει να περιορίσει τη χρήση των smartphones και των tablets στο χώρο εργασίας

Οι περισσότερες εταιρείες βλέπουν την τάση Bring Your Own Device – BYOD (σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους φορητές συσκευές όπως τα smartphones και για επαγγελματικούς λόγους), ως μια ανερχόμενη απειλή για τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, το ποσοστό των εταιρειών που λαμβάνουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν αυτή την απειλή είναι σχετικά μικρό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας Global Corporate IT Security Risks 2013, που πραγματοποιήθηκε από τη B2B International σε συνεργασία με την Kaspersky Lab.

Στην έρευνα συμμετείχαν εκπρόσωποι εταιρειών από 24 χώρες, ανάμεσα τους και στελέχη του ΙΤ από την Ελλάδα. Περίπου οι μισοί (49%) από εκείνους που συμμετείχαν στην έρευνα στη χώρα μας ανέφεραν ότι η πολιτική BYOD δημιουργεί απειλές για την εταιρική ασφάλεια.

Στη Ιαπωνία, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τα υψηλότερα ποσοστά ανησυχίας για αυτήν την αυξανόμενη τάση και τις σχετικές απειλές καθώς το 93% συμφωνεί ότι το BYOD συνιστά απειλή για τις επιχειρήσεις. Οι εταιρείες στη Βόρεια Αμερική (69%) εξέφρασαν, επίσης, υψηλά ποσοστά ανησυχίας, όπως και εκείνες στη Μέση Ανατολή (65%) και στη Δυτική Ευρώπη (62%).

Την ίδια στιγμή, οι περισσότερες επιχειρήσεις δήλωσαν ότι δε σκοπεύουν να λάβουν απαγορευτικά μέτρα κατά της χρήσης των προσωπικών συσκευών στη δουλειά. Αντίθετα, περίπου το 25% των Ελλήνων συμμετεχόντων ανέφερε ότι σχεδιάζει να ενθαρρύνει τη χρήση των smartphones και των tablets στο χώρο εργασίας, ενώ σε ποσοστό 43%, τα στελέχη του κλάδου της πληροφορικής δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν ότι τα απαγορευτικά μέτρα θα εμποδίσουν τους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους.

Ωστόσο, σε παγκόσμιο επίπεδο, το ποσοστό των εταιρειών που σχεδιάζουν να περιορίσουν τη χρήση των προσωπικών συσκευών στη δουλειά αυξήθηκε κατά 6% μέσα σε ένα χρόνο (από 19% το 2012 σε 25% το 2013). Στην Ελλάδα, το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 16%. Ιδιος είναι και ο αριθμός των επιχειρήσεων που σκοπεύουν να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς στη χρήση προσωπικών συσκευών στο χώρο εργασίας (16%).

 

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS