5η θέση για την Ελλάδα στο  European Cyber Security Challenge 2018
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
infosec rapidalert

European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18): Τα αποτελέσματα

Ο φετινός πανευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC '18) που διεξήχθει στο Λονδίνο έλαβε τέλος και βρήκε...
Read More
Latest Posts

Ο πρώτος Android Bootkit ιός φαίνεται να έχει μολυνθεί 350.000 κινητές συσκευές

first-android-bootkit-virus

Ένα νέο Android Trojan που φαίνεται είναι το πρώτο Android Bootkit, εντοπίστηκε από τη ρωσική εταιρεία ασφάλειας Doctor Web.

Το κακόβουλο λογισμικό τοποθετείται στη μνήμη των μολυσμένων συσκευών και αρχίζει τη λειτουργία του στο στάδιο φόρτωσης του OS, κάτι που καθιστά δύσκολη την αφαίρεσή του από τη συσκευή.

Το trojan, που ονομάζεται Android.Oldboot.1.origin, εγκαθιστά ένα από τα συστατικά του στο σημείο εκκίνησης του συστήματος αρχείων. Επίσης, τροποποιεί το σενάριο init – ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα για την προετοιμασία στοιχείων του συστήματος Android.

Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, το σενάριο εκτελείται και εγκαθιστά άλλα συστατικά κακόβουλου λογισμικού ως μια τυπική εφαρμογή.

Ιός που δεν μπορεί να αφαιρεθεί με το Antivirus σας:

Αυτό το κακόβουλο λογισμικό θεωρείται ως το πιο επικίνδυνο από τα Android malware, διότι ακόμη και αν το αφαιρέσετε, όταν η συσκευή πραγματοποιήσει επανεκκίνηση, το στοιχείο που υπάρχει στην προστατευόμενη περιοχή της μνήμης θα ξανά – μολύνει τη συσκευή.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η απειλή εισέρχεται στο εσωτερικό της συσκευής όταν ο χρήστης τοποθετεί στο smartphone του το τροποποιημένο firmware που περιέχουν αυτό το Trojan.

Το κακόβουλο λογισμικό φαίνεται να έχει μολύνει πάνω από 350.000 κινητές συσκευές. Το 92 % των μολυσμένων συσκευών φαίνεται να είναι από την Κίνα.

Για να αποτρέψετε μια τέτοια απειλή, βεβαιωθείτε ότι δεν θα κάνετε εγκατάσταση firmware από αναξιόπιστες πηγές. Οι χρήστες καλό θα είναι, επίσης, να μην αγοράζουν συσκευές άγνωστης προέλευσης.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *