ΑρχικήinetΣτήνει... αντίσκηνο κατά των υποκλοπών μέσα στο Μαξίμου η ΕΛ.ΑΣ.

Στήνει… αντίσκηνο κατά των υποκλοπών μέσα στο Μαξίμου η ΕΛ.ΑΣ.

_51710350_obamatent464Αντίσκηνο στο Μαξίμου στήνει η ΕΛ. ΑΣ για να προστατεύσει από υποκλοπές τον κ. Αντώνη Σαμαρά και άλλους πολιτικούς…

Ο πρωθυπουργός, όπως και άλλα στελέχη της κυβέρνησης θα «κατασκηνώνουν πλέον μέσα στα γραφεία τους ή σε επισκέψεις τους προκειμένου οι ξένες μυστικές υπηρεσίες να μην υφαρπάζουν τις συνομιλίες τους σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής».

Ακολουθώντας την τακτική του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα οι έλληνες αξιωματούχοι ετοιμάζονται να εξαγοράσουν από αμερικανική εταιρεία μια ειδική «σκηνή μέσα από την οποία τα πολιτικά πρόσωπα θα μπορούν να μιλούν στο τηλέφωνο χωρίς να τους ακούνε τι λένε.

Το μικρό… κάμπινγκ της κυβέρνησης που κοστίζει περίπου 110.000 ευρώ αναμένεται να θωρακίσει τις συσκέψεις και τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των στελεχών της.

Η τέντα αντίδοτο στις υποκλοπές διαθέτει ένα υλικό ενισχυμένου υφάσματος με ειδικές ίνες, το οποίο δημιουργεί έναν χαλαρό «κλωβό ασφαλείας» που δεν επιτρέπει να υπάρξει οποιαδήποτε ακρόαση συνομιλιών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε έλληνας αξιωματούχος «κανονικά για να εξασφαλιστεί τέτοιου είδους θωράκιση οι ομιλητές θα έπρεπε να μπαίνουν σε ένα υπερενισχυμένο μεταλλικό κιβώτιο σαν θησαυροφυλάκιο, να κλείνουν την πόρτα και να μιλούν εκεί. Το βεβαίως είναι ανέφικτο αλλά αναπληρώνεται από την πατέντα του αντίσκηνου ασφαλείας με την ειδική υφή. Το ύφασμα στηρίζεται σε ειδικές ράβδους αλουμινίου, το πάτωμά του έχει ενίσχυση βινυλίου, ενώ διαθέτει και συστήματα φωτισμού, εξαερισμού αλλά και air condition. Μπορεί να στηθεί μέσα σε 15 λεπτά στο χώμα, στο δάπεδο ή ακόμη και σε ένα πεζοδρόμιο».

Η πρώτη παρουσία του «αντίσκηνου ασφαλείας» έγινε γνωστή στο ταξίδι του αμερικανού προέδρου στη Λατινική Αμερική το 2011, όταν ο Μπαράκ Ομπάμα φαινόταν σε φωτογραφίες να μιλάει μέσα από αυτό ενώ βρισκόταν σε σουίτα του ξενοδοχείου στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Τέτοιου είδους συστήματα κατά των υποκλοπών είχαν χρησιμοποιήσει αρχικά στελέχη της CIA και κυρίως όταν επισκέπτονταν το Ισραήλ, όπου θεωρούσαν ότι οι τοπικές υπηρεσίες είχαν τις τεχνικές δυνατότητες να υποκλέπτουν με χαρακτηριστική ευκολία τις συνομιλίες τους.

 

Πηγή: planet-greece.blogspot.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS