ΑρχικήinetΗ Microsoft υποψιάζεται κατασκοπεία από την NSA - εντείνει τις προσπάθειες για...

Η Microsoft υποψιάζεται κατασκοπεία από την NSA – εντείνει τις προσπάθειες για κρυπτογράφηση της διαδικτυακής της κυκλοφορίας

500px-National_Security_Agency.svg__0

Η Microsoft κινείται προς μια νέα σημαντική προσπάθεια για την κρυπτογράφηση της κυκλοφορίας του Internet αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας μπορεί να σπάσει σε παγκόσμια συστήματα επικοινωνιών του , είπε ότι οι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τις αναδυόμενες σχέδια .

Οι υποψίες στη Microsoft, ενώ υπήρχαν αρκετούς μήνες, έγιναν πιο έντονες τον Οκτώβριο, όταν αναφέρθηκε ότι η NSA παρακολουθούσε την κυκλοφορία στο εσωτερικό των ιδιωτικών δικτύων της Google και της Yahoo, δύο ανταγωνιστές με παρόμοιες παγκόσμιες υποδομές. Έτσι σύμφωνα με εσωτερικές πηγές, κορυφαία στελέχη της Microsoft θα συναντηθούν, για να αποφασίσουν τι υπηρεσίες κρυπτογράφησης θα χρησιμοποιήσουν και πότε.

Τα έγγραφα που διέρρευσαν από τον  Edward Snowden δείχνουν -αν και δεν αποδεικνύουν- ότι η εταιρεία θα πρέπει να ανησυχεί. Δύο ακυκλοφόρητα έγγραφα που περιγράφουν επιχειρήσεις εναντίον της Google και της Yahoo, περιλαμβάνουν αναφορές στο Hotmail και το Windows Live Messenger της Microsoft. Ένα ξεχωριστό e–mail της NSA αναφέρει το Microsoft Passport, μια Web- based υπηρεσία που προσφερόταν στο παρελθόν από τη Microsoft, ως πιθανό στόχο του ίδιου σχεδίου επιτήρησης, ονομάζοντάς το MUSCULAR, το οποίο περιεγράφηκε για πρώτη φορά από το The Washington Post τον περασμένο μήνα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS