ΑρχικήHow ToΑυτό το ρομπότ μπορεί να διδάξει προγραμματισμό σε 5χρονα

Αυτό το ρομπότ μπορεί να διδάξει προγραμματισμό σε 5χρονα

Bo-and-Yana

Η εταιρεία Play-i λάνσαρε μια νέα καμπάνια, όπου παρουσιάζει 2 ρομπότ, τα Bo και Yana, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί, αλλά και ανεξάρτητα, μαζί με μια εφαρμογή για ipad, για να διδάξουν σε παιδιά μόλις 5 ετών, βασικές έννοιες προγραμματισμού, ενώ παίζουν με τα ρομπότ.

1

Ο Bo έχει ρόδες για να κινείται γύρω στο πάτωμα, και μπορεί να πάει προς τα εμπρός, προς τα πίσω, να στρίψει αριστερά και δεξιά τόσο απότομα όσο και σε μια καμπύλη, καθώς και να αναπαραγάγει ήχους που έχετε καταγράψει. Αυτές οι ενέργειες μπορούν να εμφανιστούν ως αλληλουχία σε μια εφαρμογή – σαν διατεταγμένες εντολές σε ένα πρόγραμμα υπολογιστή. Ίσως κάποιος προγραμματίσει τον Bo για να μετακινηθεί από το playroom στο δωμάτιο της μαμάς, για τα γενέθλιά της και να της τραγουδήσει ένα τραγούδι, κατά την άφιξή της.

2

Μέχρι ένα σημείο, ελπίζουμε ότι τα παιδιά μπορούν να μεταφράσουν αυτές τις έννοιες με πραγματικές δεξιότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, εκτός των ρομπότ. Η Play-i σχεδιάζει να επιτρέψει στους χρήστες να δουν το πραγματικό κώδικα πίσω από μια ακολουθία που έχουν δημιουργήσει, κάτι σαν την επιλογή “view source” σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web, για να δείτε τον κώδικα HTML μιας ιστοσελίδας.

Περισσότερα: http://www.play-i.com/

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS