Η Ινδονησία απαγόρευσε τις πωλήσεις smartphone Pixel επειδή η Google δεν τήρησε τις επενδυτικές δεσμεύσεις της στη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες μέρες πριν η Ινδονησία απέκλεισε και το iPhone 16 της Apple για τον ίδιο λόγο.
Το Υπουργείο Βιομηχανίας της Ινδονησίας δήλωσε ότι τα τηλέφωνα της Google δεν θα πωλούνται στη χώρα, μέχρι να συμμορφωθούν με τους κανόνες που απαιτούν τοπικό περιεχόμενο, εφαρμογές και εγχώρια εξαρτήματα (40%) στις συσκευές.
Δείτε επίσης: Ορισμένα Pixel 6 είναι εντελώς νεκρά μετά την ενημέρωση Android 15
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Febri Hendri Antoni Arief, είπε ότι η Google πρέπει να λάβει πιστοποίηση τοπικού περιεχομένου, προτού συνεχίσει τις πωλήσεις των Pixel στην Ινδονησία. Ο κανόνας τοπικού περιεχομένου και οι σχετικές πολιτικές εφαρμόζονται για να υπάρχει δικαιοσύνη για όλους τους επενδυτές που επενδύουν στην Ινδονησία.
Clone Alpha: Νέο επαναστατικό ανθρωποειδές ρομπότ
Χάκερ χρησιμοποιούν webcam χωρίς να εντοπίζονται
Αστεροειδής φλέγεται πάνω από τη Σιβηρία
Την περασμένη εβδομάδα, η Ινδονησία μπλόκαρε και τις πωλήσεις του iPhone 16, αφού η Apple απέτυχε να εκπληρώσει μια επενδυτική δέσμευση εκατομμυρίων δολαρίων. Οι μεγάλοι κατασκευαστές smartphone πρέπει να κατασκευάσουν συσκευές, να αναπτύξουν firmware ή να επενδύσουν στην τοπική καινοτομία για να ανταποκριθούν στους content rules της Ινδονησίας.
Δείτε επίσης: Η Google προσθέτει νέες δυνατότητες ασφαλείας για Pixel
Η χώρα απαιτεί από τις εταιρείες τεχνολογίας να προμηθεύονται το 40% των εξαρτημάτων συσκευών στην εγχώρια αγορά, μια απαίτηση που μπορεί να εκπληρωθεί μέσω τοπικής κατασκευής, ανάπτυξης firmware ή άμεσων επενδύσεων σε καινοτόμα projects. H Iνδονησία προσπαθεί να ενδυναμώσει την τοπική αγορά και τεχνολογία, με στόχο να μειώσει την εξάρτηση από τις εισαγωγές και να τονώσει την οικονομία της. Αυτό ευθυγραμμίζεται με τους ευρύτερους στόχους εκβιομηχάνισης της χώρας, οι οποίοι έχουν επηρεαστεί από τις συνεχιζόμενες εμπορικές εντάσεις μεταξύ μεγάλων οικονομιών όπως η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Εφαρμόζοντας αυστηρούς κανονισμούς για ξένες εταιρείες τεχνολογίας, η Ινδονησία ελπίζει να στραφεί προς μια πιο αυτάρκη και ανθεκτική οικονομία.
Οι εταιρείες μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της χώρας μέσω διαφόρων μεθόδων. Η Samsung και η Xiaomi, για παράδειγμα, έχουν δημιουργήσει εγκαταστάσεις παραγωγής, ενώ η Apple επέλεξε να ανοίξει ακαδημίες προγραμματιστών.
Δείτε επίσης: Πώς να προσαρμόσετε την αρχική οθόνη του iPhone στο iOS 18;
Όσες εταιρείες δεν συμμορφώνονται, λαμβάνουν κυρώσεις, όπως περιορισμούς στις πωλήσεις. Η απαγόρευση πωλήσεων Pixel συσκευών και iPhone 16 μπορεί να προκαλέσει σημαντικό πλήγμα στις συνολικές πωλήσεις της Google και της Apple, καθώς η Ινδονησία είναι η μεγαλύτερη αγορά τηλεφώνων στη Νοτιοανατολική Ασία.
Πηγή: techcrunch.com