Έχουμε μια πρόκληση για εσάς: σκεφτείτε ένα οποιοδήποτε smartphone. Ίσως το μυαλό σας να κατευθυνθεί αμέσως προς το Samsung Galaxy S24, το Google Pixel 8, ή πολύ πιθανόν στο Apple iPhone 15 Pro Max. Εάν από την άλλη είστε από τους λίγους που σκέφτηκαν ένα τηλέφωνο της Sony, τότε μάλλον είστε θαυμαστής της σειράς smartphone Sony Xperia.

Γνωστά για τις εξαιρετικές τους κάμερες και τις μοναδικές οθόνες στην ιστορία της κατηγορίας, τα Xperia έχουν καταφέρει να καταλάβουν ένα niche στην αγορά χάρη στην premium αίσθηση που προσφέρουν.

Δείτε επίσης: AFEELA: Μάθετε τα πάντα για το νέο EV της Sony Honda Mobility

Το Sony Xperia 1 V, που κυκλοφόρησε πέρυσι, μας απογοήτευσε, καθώς η Sony φάνηκε να επαναλαμβάνει γνωστά χαρακτηριστικά από προηγούμενα μοντέλα Xperia. Το επόμενο βήμα για τη Sony είναι το Xperia 1 VI, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2024, με τα πρώτα renders να έχουν ήδη διαρρεύσει.

Ο δημοφιλής, αλλά και αμφιλεγόμενος λογαριασμός OnLeaks, που ασχολείται με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, δημοσίευσε πρόσφατα renders για το Sony Xperia 1 VI, επιβεβαιώνοντας μία σημαντική αλλαγή στις διαστάσεις της οθόνης για την κορυφαία συσκευή της σειράς smartphone της Sony, σύμφωνα με πληροφορίες από το AndroidHeadlines. Από το 2019, τα Xperia τηλέφωνα προσφέρουν μια αναλογία οθόνης 21:9, προσαρμοσμένη στην αναλογία που χρησιμοποιείται κυρίως στην κινηματογραφική βιομηχανία για την προβολή ταινιών.

Τα πιο δημοφιλή σύγχρονα smartphones έχουν πλέον προσεγγίσει τις ιδανικές διαστάσεις, χωρίς ωστόσο να έχουν επιτευχθεί ακόμα οι βέλτιστες. Τα πρόσφατα στοιχεία που διέρρευσαν για το Xperia 1 VI, αποκαλύπτουν διαστάσεις 161,9 x 74,5 x 8,4, κάνοντάς το πιο παχύ, πιο κοντό και πιο φαρδύ σε σύγκριση με το Xperia 1 V. Επιπλέον, οι προηγούμενες διαρροές υποδεικνύουν ότι η Sony στρέφεται προς μια οθόνη 19,5:9, που είθισται στις συσκευές της Samsung

και της Apple.

Πίσω στο 2018, που φαίνεται σαν ένας αιώνας μακριά σε σχέση με την τρέχουσα συζήτηση, διερευνήσαμε ποια αναλογία οθόνης προτιμούσαν οι αναγνώστες μας. Η κλασική αναλογία 16:9 επικράτησε με ποσοστό 42%. Αν και η έρευνα δεν ήταν επιστημονική και οι προτιμήσεις έχουν αλλάξει με τα χρόνια, μια πιο compact και περιεκτική οθόνη φαίνεται να είναι η γενική προτίμηση του κοινού. Ενώ η αναλογία 21:9 είναι ιδανική για την προβολή ταινιών, πόσο συχνά χρησιμοποιούν πραγματικά οι άνθρωποι τα smartphones τους για αυτό τον σκοπό;

Διαβάστε ακόμα: Η Sony Ακυρώνει το Παιχνίδι Twisted Metal

Το Sony Xperia 1 VI αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο, ωστόσο, είναι πιθανό να λείπει η χαρακτηριστική 4Κ οθόνη, που κατά κάποιο τρόπο έχει καταστήσει διάσημη τη σειρά. Το περιεχόμενο 4K εμφανίζεται μόνο σε αυτή την ανάλυση, ενώ η οθόνη μεταβαίνει σε 2K για οποιαδήποτε άλλη χρήση του τηλεφώνου, όπως περιήγηση στο ίντερνετ.

Η Sony έχει αυξήσει την προσοχή της στα Xperia τηλέφωνα τον τελευταίο καιρό, περιλαμβάνοντας την έγκαιρη κυκλοφορία του Android 14 για το Xperia 1 V. Ευελπιστούμε ότι η έκτη έκδοση της συγκεκριμένης ναυαρχίδας θα εκμεταλλευτεί περισσότερο τις δυνατότητές της σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση.

Πηγή: androidpolice