ΑρχικήsecurityΧάκερς κατάφεραν να κλέψουν 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023

Χάκερς κατάφεραν να κλέψουν 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023

Το 2023, χάκερς κατάφεραν να κλέψουν 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα, αλλά για πρώτη φορά από το 2020, παρατηρείται πτώση της τάσης.

Χάκερς 2023

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, χάκερς πραγματοποίησαν πολλαπλές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και κατάφεραν να κλέψουν περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με την De.Fi, μια εταιρεία web3. Ένας εκπρόσωπος της De.Fi, σε συνομιλία με το TechCrunch, επισήμανε τις “επίμονες ευπάθειες και προκλήσεις στο σύστημα DeFi”.

Διαβάστε ακόμη: Χάκερς κλέβουν δεδομένα πελατών από το EasyPark Group

Η βάση δεδομένων REKT της De.Fi κατέγραψε τουλάχιστον 455 περιστατικά το 2023, με το μεγαλύτερο χάκερ επίθεση να ανέρχεται σε 231 εκατομμύρια δολάρια, η οποία αποδίδεται στην Multichain. Παρά το ανησυχητικό ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι προσπάθειες των ειδικών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και των χάκερς λευκών καπέλων οδήγησαν στην ανάκτηση περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων από το συνολικό ποσό, σύμφωνα με τα δεδομένα της De.Fi.

Φαίνεται ότι το Ethereum είναι πιο ευάλωτο όσον αφορά τις επιθέσεις, καθώς ήταν υπεύθυνο για την κλοπή άνω του 70% των κεφαλαίων το 2023. Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο, το δίκτυο αντιστοιχούσε περίπου στο 99% των περιστατικών εκείνου του μήνα.

Χάκερς 2023

Οι επιθέσεις συνεχίζουν να αποτελούν σημαντικό εμπόδιο για την ευρεία αποδοχή των κρυπτονομισμάτων. Μόνο το 2022, ο κλάδος υπέστη απώλειες που ξεπερνούν τα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω αμφίβολων προγραμμάτων και περιστατικών στον κυβερνοχώρο, σύμφωνα με στοιχεία της Chainalysis.

Δείτε επίσης: Οι Ιρανοί hackers APT33 στοχεύουν εταιρείες άμυνας με το FalseFont backdoor

Πηγή: crypto.news

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS