ΑρχικήinetiPhone Ultra: Θα μπορεί να τραβάει spatial φωτογραφίες και video

iPhone Ultra: Θα μπορεί να τραβάει spatial φωτογραφίες και video

iPhone Ultra

Ένα μελλοντικό μοντέλο “iPhone Ultra” θα μπορούσε να καταγράφει spatial φωτογραφίες και βίντεο που θα προβάλλονται στα ακουστικά Vision Pro της Apple, σύμφωνα με μια φήμη που μοιράστηκε από έναν λογαριασμό Weibo με αποδεδειγμένο ιστορικό στην αποκάλυψη έγκυρων πληροφοριών σχετικά με τα σχέδια της Apple.

Δείτε επίσης: Το iPhone 15 Pro Max μπορεί να διαθέτει εξαιρετικά φωτεινή οθόνη

Η διαμόρφωση της κάμερας ενός μελλοντικού μοντέλου “iPhone Ultra” που θα κυκλοφορήσει μετά το λανσάρισμα του ακουστικού Vision Pro θα οδηγήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, “την αγορά να επανεξετάσει τι είδους φωτογραφίες και βίντεο θα πρέπει να τραβάει ένα κινητό τηλέφωνο”. Φαίνεται πολύ πιθανό ότι η πληροφορία αναφέρεται στη λήψη spatial φωτογραφιών και βίντεο, ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του Vision Pro που χρησιμοποιεί κάμερες με κατεύθυνση προς τα έξω για την καταγραφή καθηλωτικού 3D περιεχομένου.

Τα spatial βίντεο και οι φωτογραφίες έχουν σχεδιαστεί για να έχουν “απίστευτο βάθος”, σύμφωνα με την Apple, επιτρέποντας στο χρήστη να “δει μέσα σε μια στιγμή”. Η Apple αναφέρει ότι η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους χρήστες να ξαναζήσουν τις αναμνήσεις τους όπως ποτέ άλλοτε. Από το δελτίο τύπου της Apple που ανακοινώνει το headset Vision Pro:

Διαθέτοντας την πρώτη τρισδιάστατη κάμερα της Apple, το Apple Vision Pro επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν, να ξαναζούν και να βυθίζονται σε αγαπημένες αναμνήσεις με spatial audio. Κάθε χωρική φωτογραφία και βίντεο μεταφέρει τους χρήστες πίσω σε μια χρονική στιγμή, όπως μια γιορτή με φίλους ή μια ξεχωριστή οικογενειακή συγκέντρωση. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών τους στο iCloud και να βλέπουν τις φωτογραφίες και τα βίντεό τους σε φυσικό μέγεθος με λαμπρά χρώματα και εντυπωσιακή λεπτομέρεια.

Πρόταση: iPhone Ultra: Θα κυκλοφορήσει iPhone πιο ακριβό από το τωρινό Pro Max;

Spatial video playback στο visionOS

Οι τυπικές φωτογραφίες και βίντεο από ένα iPhone ή μια άλλη συσκευή μπορούν να προβληθούν στο σετ ακουστικών, αλλά οι τρισδιάστατες εικόνες και βίντεο είναι πολύ πιο καθηλωτικές και μπορούν να ληφθούν μόνο με το ίδιο το Vision Pro. Η λειτουργία είναι τόσο κεντρική στην εμπειρία του Vision Pro που η συσκευή διαθέτει ένα ειδικό μηχανικό κουμπί στο επάνω μέρος για την ενεργοποίησή της.

Υπό το φως της τελευταίας φήμης, φαίνεται πιθανό ότι αυτή η “τρισδιάστατη κάμερα” θα μπορούσε να κατευθυνθεί προς το iPhone, προσθέτοντας πιθανότατα περαιτέρω υλικό στην υπάρχουσα διαμόρφωση της πίσω κάμερας που αποτελείται από μια κύρια wide camera, μια telephoto camera, μια ultra wide camera, έναν σαρωτή LiDAR και ένα Adaptive True Tone flash. Ο χρήστης του Weibo προειδοποίησε ότι οι πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη νέα δυνατότητα του iPhone είναι προς το παρόν ελλιπείς, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να ακολουθήσουν και άλλα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το παρατσούκλι “iPhone Ultra” έχει χρησιμοποιηθεί συχνά σε όλες τις κινεζικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όταν συζητείται ένα μελλοντικό μοντέλο “Pro Max” μετά τις φήμες ότι η Apple σχεδίαζε να μετονομάσει τη συσκευή νωρίτερα φέτος. Η αλλαγή δεν αναμένεται πλέον να γίνει φέτος, αλλά σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, η Apple θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μια νέα high-end συσκευή με την ονομασία “iPhone Ultra”, που θα βρίσκεται πάνω από το “Pro Max” στη σειρά, ήδη από το επόμενο έτος. Το headset Apple Vision Pro αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024.

Διαβάστε επίσης: Γνωρίζατε ότι η αριθμομηχανή του iPhone έχει ένα κρυφό backspace;

πηγή πληροφοριών:macrumors.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS