Το YouTube επιτρέπει στους δημιουργούς που παραβιάζουν τους κανονισμούς να παρακολουθήσουν ένα μάθημα για να αποφύγουν την επιβολή κυρώσεων.
Δείτε επίσης: Πώς να αποκλείσετε περιεχόμενο καναλιών YouTube
Το YouTube προσφέρει στους δημιουργούς μια δεύτερη ευκαιρία αν παραβιάσουν τους κανόνες κοινότητας (Community Guidelines) της εταιρείας. Οι δημιουργοί που λαμβάνουν προειδοποίηση σχετικά με το περιεχόμενό τους θα μπορούν να ολοκληρώσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, προκειμένου να παραμείνουν “σε καλή κατάσταση” στον ιστότοπο.
Η εταιρεία που ανήκει στην Google εξήγησε την ενημέρωση σε ένα άρθρο στο blog της την Τρίτη, αναφέροντας ότι η προσέγγιση είναι μια παραλλαγή του υπάρχοντος συστήματος καταγραφής (μία παράβαση σημαίνει μια εβδομάδα παγώματος των upload, δύο παραβάσεις είναι δύο εβδομάδες, τρεις παραβάσεις ο λογαριασμός σας κλείνει).
Ηλιακή καταιγίδα ίσως επηρεάσει την ανάκαμψη από τον τυφώνα
Αποκαλύφθηκαν τα Cybercab robotaxi και Tesla Robovan
Πώς τα εργαλεία της OpenAI επηρεάζουν τις εκλογές;
Από εδώ και στο εξής, οι δημιουργοί που λαμβάνουν ειδοποίηση για παραβίαση θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα μάθημα για τους κανόνες του YouTube πριν τους δοθεί παράβαση, με πόρους που θα βοηθήσουν τους δημιουργούς να κατανοήσουν πώς το περιεχόμενό τους δεν τηρούσε τους κανόνες της κοινότητας και τι πρέπει να κάνουν στο μέλλον.
Δείτε επίσης: Το YouTube TV παρουσιάζει τον επανασχεδιασμό του Channel Guide
Σύμφωνα με το YouTube, το οποίο ξεκίνησε να εκδίδει μονομερή προειδοποιητικά για παραβάσεις των πολιτικών του το 2019, περισσότερο από το 80% αυτών των δημιουργών δεν έχουν παραβιάσει τις πολιτικές από τότε. Η εταιρεία αναφέρει ότι πολλές από αυτές τις παραβιάσεις είναι “ακούσιες”, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση: “Πιστεύουμε ότι οι εκπαιδευτικές προσπάθειες είναι επιτυχείς στο να μειώνουν τον αριθμό των δημιουργών που ακούσια παραβιάζουν τις πολιτικές μας.”
Οι κατευθυντήριες γραμμές κοινότητας και οι πολιτικές περί περιεχομένου του YouTube δεν αλλάζουν, αλλά το νέο σύστημα αντιπροσωπεύει μια σημαντική ενημέρωση.
Πηγή πληροφοριών: mashable.com